Чортків online

ВОЛОДИМИР ШМАТЬКО ПРОВІВ НАРАДУ З КЕРІВНИКАМИ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДИ

Міський голова Чорткова Володимир Шматько провів оперативну нараду з керівниками закладів дошкільної освіти, директорами гімназій та ліцеїв Чортківської громади. Обговорили поточні завдання, які слід вирішити ще у цьому році, а також розпочали планування видатків на освіту у наступному році.
Щодо дитячих садків:
✅ Із 1 січня всі заклади дошкільної освіти перейдуть на власну бухгалтерію та самі розпоряджатимуться коштами: що, у кого та по яких цінах купляти тощо.
✅ Йшлось також про підготовку до опалювального сезону. Закупівля дров, придбання нового котла для ДНЗ №8. Результати ремонту покрівель ДНЗ №1 та №8.
✅ Обговорили можливе підняття заробітної плати педагогічним працівникам ДНЗ на 1000 грн.
✅ Два дитячих садки – №7 та №9 – пріоритетні у черзі на термомодернізацію. Виготовлятимемо проєктно-кошторисні документації та подаватимемо їх на фінансування у рамках певних програм.
✅ І надалі продовжуватимемо вдосконалювати укриття у дитячих садках.
Щодо гімназій та ліцеїв:
✅ Обговорили забезпеченість навчальними підручниками. Плануємо оновлення бібліотечних фондів у школах, придбання мультимедійних дошок та спортивного інвентарю.
✅ Із 1 січня у школах з’явиться новий предмет – «Історія краю», який викладатимуть на основі праць з історії Чорткова Петра Федоришина.
✅ Йшлось про шляхи та варіанти покращення якості харчування у школах.
✅ Плануємо запровадити доплати вчителям англійської мови, збільшити кількість годин викладання англійської у всіх навчальних закладах, щоб покращити загальний рівень знань учнів.
✅ В пріоритеті пошук грантових програм чи програм із співфінансуванням для будівництва спортивних майданчиків для ліцею №5 та гімназії №2.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту