Чортків online

ЧЕРГОВИЙ КРОК: У ЛАБОРАТОРІЇ ЧОРТКІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ МОЖНА ЗРОБИТИ НОВІ ВИДИ ДОСЛІДЖЕНЬ

 
У клініко-діагностичній лабораторії Чортківська центральна міська лікарня з’явилась можливість зробити нові види лабораторних досліджень.
☝️Йдеться про виявлення вірусу Епштейна-Барр, антитіла IgM до капсидного антигену (anti-EBVCA IgM), вітамін В9, В12, цитомегаловірус, герпес 1 і 2 типу.
1️⃣ Виявлення вірусу Епштейна-Барр, антитіла IgM до капсидного антигену (anti-EBVCA IgM) – це дослідження, призначене для визначення в організмі антитіл, що вказують на інфекційний мононуклеоз на гострій стадії, причиною якого є вірус Епштейна-Барр.
2️⃣ Визначення фолієвої кислоти (вітамін В9) є важливим мікроелементом, що відіграє ключову роль у синтезі ДНК та необхідна для нормального дозрівання еритроцитів.
Під час вагітності додаткова кількість фолієвої кислоти необхідна для нормального розвитку плоду. Тому всім вагітним рекомендовано вживати препарати фолієвої кислоти під час планування та протягом вагітності для профілактики порушень дозрівання нервової трубки у плода.
3️⃣ Вітамін В12. Потрібен для утворення еритроцитів, розвитку нейронів та синтезу ДНК. Його нестача може призводити до накопичення гомоцистеїну, до анемії, втрати балансу, «туману в голові», оніміння кінцівок, втомлюваності та погіршення пам’яті.
4️⃣ Цитомегаловірус. Найчастіше обстеження призначають гінекологи пацієнткам, які планують вагітність або вже вагітні. Також можливе призначення інфекціоністом, пацієнтам з ослабленим імунітетом.
5️⃣ Герпес 1 і 2 типу. Аналіз крові, завдяки якому можливо визначити, чи є в ній ДНК вірусу герпесу. Цей аналіз показує факт зараження навіть на ранніх термінах розвитку інфекції, коли організм ще не встигає відреагувати на загрозу виробленням антитіл
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту