Чортків online

У ЧОРТКОВІ СТАРТУВАВ МІСЬКИЙ ЕТАП ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)

 
Щороку в травні проходить всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Її проведення має на меті виховання у молоді глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовка школярів до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини шляхом залучення до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи.
👦👧🏻Учні загальноосвітніх усією Чортківської громади також приєдналися до всеукраїнських змагань. Сьогодні стартував міський етап змагань у середні та старшій групах. Всі учасники разом із наставниками та тренерами спершу біля інсталяції із портретами загиблих на російсько-українській воїнів, що на площі Героїв Євромайдану, помолились за упокій душ захисників, а потім попрямували до Чортківського ліцею №7, де відбуватимуться основні події. У зв’язку з погодними умовами, змагання доводиться проводити не надворі, а у приміщенні ліцею.
Вітав конкурсантів із початком військово-патріотичної гри міський голова Володимир Шматько.
🗣«Дорогі діти! Сьогодні хочу попросити вас про три речі. Перше – аби ми не програли війну і жили на своїй землі, ви повинні добре вчитись. Україні потрібна освічені, розумні, виховані люди. Друге – не їдьте з України. Обирайте українські навчальні заклади! Якщо ви поїдете закордон, кров полеглих на війні хлопців буде даремною. Адже країна – це люди, а не територія. Третє – пам’ятайте, що саме від вас залежить, якою буде країна через покоління. Бережіть пам’ять про загиблих воїнів, не зраджуйте собі, не зраджуйте країну і свою землю!», – звернувся до присутніх міський голова.
Після відкриття гри команди почали змагатися у стройовій підготовці, теоретичних знаннях, фізичній підготовці, розбиранні/збиранні автомата тощо.
🏖Другий день гри «Сокіл» («Джура») проходитиме на чортківському пляжі, якщо дозволить погода, де команди утворюватимуть наметове містечко та мірятимуться силами у тактичній підготовці та багатьох інших змаганнях.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту