Чортків online

УКРАЇНСЬКІ ТА КАНАДСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ НАЛАГОДЖУЮТЬ ЗВ’ЯЗКИ ЗАВДЯКИ СПІВПРАЦІ МУНІЦИПАЛІТЕТІВ ЧОРТКОВА ТА ВАЙТГОРСА

 
Співпраця муніципалітетів Чорткова та канадського Вайтгорса знаходить нові обриси та стає більш багатогранною. Вчора, 18 березня, партнерські зв’язки почали налагоджувати Чортківське районне управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області, пожежна частина Вайтгорса та Асоціація пожежників Вайтгорса (Whitehorse Fire Fighters Association IAFF Local 2217).
🤝Із організацією відеозв’язку з канадськими рятувальниками посприяли хороші друзі Чорткова – президент організації Yukon Support Ukraine 🇺🇦🇨🇦 Джефф Слойчук та член правління Тарас Юрків.
🇺🇦 👨‍🚒 Начальник Чортківського районного управління ДСНС Андрій Пачва разом із колегами обговорили особливості роботи рятувальників в Україні та Канаді. Розповіли канадським пожежникам про те, що українські рятувальники зараз залучаються і до розмінування деокупованих територій (Херсонщина, Харківщина): «До війни на Тернопільщині було 6 спеціалістів, що займаються розмінуванням. Зараз вже 60. Один, на жаль, загинув під час виконання чергового завдання…». Розповіли українські рятувальники і про підступність московських військ, які останнім часом почали завдавати декілька ударів дронами чи ракетами в одне і те ж місце через певний проміжок часу: «Завдають удару по об’єкту, пожежники виїжджають на допомогу, а через кілька хвилин – знову приліт туди ж…».
🇨🇦 👨‍🚒 Представник асоціації пожежників Вайтгорса Ніколас О’Керролл у свою чергу розповів про щоденну роботу рятувальників Канади, особливості структури їхньої служби з надзвичайних ситуацій, а також обговорили, яким чином ми можемо із ними співпрацювати: «Зі свого боку точно намагатимемось допомагати вам рятувати Україну, вашу громаду, постараємось зробити вашу роботу легшою. Нам направду важко уявити, яку потрібно мати відвагу, щоб рятувати людей, знаючи, що у будь-який момент по вас може прилетіти ракета. Складіть список необхідних вам речей чи обладнання для несення служби, ми постараємось вам допомогти, чим зможемо».
📑Андрій Пачва від імені начальника Головне управління ДСНС України у Тернопільській області Віктора Маслея запевнив у бажанні співпрацювати із канадськими пожежниками, зазначивши про готовність підписати меморандум про співпрацю (такі угоди вже підписані із рятувальниками із Польщі, Німеччини, Іспанії), організовувати заходи задля обміну досвідом тощо.
😊 Приємно констатувати, що міжмуніципальне співробітництво команди Чортківської міської ради із канадським Вайтгорсом (Whitehorse City Council) не є шаблонним чи виключно політичним, натомість поширюється і на інші сфери життя. Сподіваємось на плідну співпрацю між українськими та канадськими рятувальниками!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту