Чортків online

НАВОДИМО ЛАД ЗІ СМІТТЯМ У КОЖНОМУ СЕЛІ ГРОМАДИ РАЗОМ

 
Близько 60% мешканців села Бичківці Чортківської громади мають укладені договори на вивезення твердих побутових відходів. Люди неохоче підписують договори, бо не бажають платити за послугу, натомість вивозять відходи у лісові посадки чи везуть до Чорткова, викидаючи їх загальні контейнери, які поки що є у місті.
🛂Зрозуміло, що ця ситуація неприйнятна, тому було утворено робочу групу, до котрої входять представник муніципальної інспекції, контролер комунального підприємства КП «Чортківський ККП» та староста села.
❗️ Сьогодні робоча група обходить кожне домоволодіння, закликаючи власників будинків укладати договори на вивезення сміття. У іншому випадку муніципальна інспекція має повноваження скласти протокол про адміністративне правопорушення.
Наголошуємо, що плата за вивезення сміття для мешканців сіл громади така ж, як для жителів міста, попри те, що сміттєвоз долає значну більшу відстань і пального відповідно також потрібно більше. За вивезення ТПВ раз в два тижні потрібно заплатити 46 гривень в місяць, а за щотижневу послугу – 92 грн.
Окрім того, муніципальні інспектори вестимуть постійне спостереження за місцями, де люди утворюють стихійні сміттєзвалища. Вивезення сміття «просто в лісосмугу» карається штрафом, і це повинен усвідомлювати кожен житель громади. Тож, якщо ви стали свідком того, що хтось вивозить відходи у не відведені для цього місця, наполегливо просимо проводити фото чи відеофіксацію та повідомляти у міську раду.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту