Чортків online

ГРОМАДИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИВЧАЛИ ДОСВІД ЧОРТКОВА

 
Вчора, 13 грудня, в рамках стаді-туру, організованого проектом «ГОВЕРЛА», 18 представників органів місцевого самоврядування Волинської області, зокрема Горохівської, Любешівської, Шацької та Рожищенської громад завітали до Чорткова. Метою візиту було вивчити передовий досвід громади у сфері реформування культурної галузі та оптимізації закладів культури, що були проведені у 2018-2022 роках, а також дослідити вплив цих процесів на формування місцевих бюджетів у наступних роках.
Під час візиту делегація із Волинської області поспілкувалась із міським головою Чорткова Володимиром Шматьком та його командою, відвідала реформовані заклади культури, зокрема: Чортківську публічну бібліотеку, Чортківський центр культурних послуг ім. Катерини Рубчакової та познайомилась із переліком сучасних платних послуг, що надаються цими закладами.
Також дізналась про інструменти, якими користуються команди закладів культури для отримання грантових коштів на реалізацію власних культурних ініціатив. Під час круглого столу за участю голів громад Волинської області та Чортківського міського голови, що відбувся в рамках цього стаді-туру, учасники обговорили основні виклики проведення реформ в сфері культури та поділились своїми баченням щодо створення ефективної культурної мережі у своїх громадах за рахунок утворення Центрів культурних послуг на місці застарілих клубних та бібліотечних закладів.
Результатом цього навчального візиту стануть ухвалені відповідні рішення у Шацькій, Рожищенській, Любешівській та Горохівській громадах Волинської області щодо оптимізації мережі закладів культури та зменшення видатків місцевих бюджетів на утримання культурної інфраструктури з одночасною переорієнтацією закладів на надання платних послуг для мешканців громад та їх залучення до участі у грантових конкурсах задля отримання додаткового фінансового ресурсу в місцеві бюджети.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту