Чортків online

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 
Сьогодні, 27 жовтня, відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Чортківської міської ради, на якому розглянули ряд питань. Ухвалили чимало важливих соціальних та господарських питань. Про найважливіші читайте далі.
💉 Ухвалили «Програму надання адресної грошової допомоги», відповідно до якої виплачується фінансова допомога жителям Чортківської громади, які потрапили у скрутне матеріальне становище внаслідок стихійного лиха, нещасного випадку, важкого захворювання чи інших обставин. На 2024 рік передбачено 3 мільйони гривень. Станом на сьогодні у 2023 році виплачено вже 2 млн 256 тис. грн.
👵 Затвердили програму «Турбота», відповідно до якої виплачуються кошти до Міжнародного дня людей з інвалідністю, Дня осіб похилого віку, Дня захисника Вітчизни, Дня Незалежності, Великодніх та Різдвяних свят; закупляються продуктові набори, котрі вручають громадянам, яким виповнилось 90, 95, 100 років; фінансуються пільги на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку реабілітованим, учасникам бойових дій, ОУН-УПА; закуплятимуться надгробні плити єдиного зразка загиблим на російсько-українській війні Героям; закуплятимуться дрова військовослужбовцям громади, які брали чи беруть участь у воєнних діях і т.д.
🤒 Ухвалили «Програму підтримки громади, які страждають на рідкісні захворювання», згідно з якою 2 млн гривень на рік передбачаємо на придбання ліків для орфанних хворих (рідкісні вроджені чи набуті захворюваня). Таких людей у нашій громаді 12, з них четверо – діти.
🏙 Затвердили «Програму підтримки та стимулювання ефективних об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Чорткова». Ще більше йдемо назустріч жителям багатоквартирних будинків, які хочуть створити ОСББ. При створенні ОСББ із бюджету громади будинок отримає фінансову підтримку у розмірі 2 тисячі гривень на одну квартиру, а також дитячий чи спортивний майданчик. Тобто, якщо будинок 60-квартирний, міська рада виплатить 120 тисяч гривень новоствореному ОСББ.
🐕 Схвалили «Програму регулювання чисельності тварин гуманними методами на території громади», відповідно до якої і надалі відбуватиметься стерилізація безпритульних собак та кішок за кошти громади. Нагадаємо, міська рада уклала договір з місцевою ветеринарною клінікою (де ветеринаром працює Андрій Слоїк). Вартість однієї процедури становить 1000 грн.
Возможно, это изображение 12 человек, люди учатся и текст
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту