Чортків online

У ЧОРТКОВІ МІСЬКІ ГОЛОВИ ЗІ ВСІЄЇ УКРАЇНИ ДИСКУТУВАЛИ ПРО ФІСКАЛЬНУ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ

 
Сьогодні, 2 вересня, у Чорткові відбулася зустріч міських голів із різних куточків країни на тему “Фіскальна децентралізація як інструмент розвитку громад”, організована Асоціацією міських міст України. Модерував бесіду голова асоціації Павло Козирєв.
Міські голови обговорили особливості функціонування системи адміністрування майнових податків та позицію громад щодо шляхів її реформування задля збільшення дохідної частини бюджетів громади. Павло Козирєв представив візію фіскальної децентралізації – передачу органам місцевого самоврядування функцій адміністрування майнових податків – з урахуванням міжнародного досвіду та викликів, які існують в межах запропонованої ініціативи.
Детально було проаналізовано кейс Латвії, де муніципалітети мають у своєму штатному розписі посади податкових адміністраторів, які здійснюють весь спектр функцій адміністрування місцевих податків – облік, нарахування, стягнення, аналіз, комунікація з платниками та їх консультування, позовно-претензійна робота. Саме досвід Латвії може бути взятий за основу при реалізації реформи фіскальної децентралізації в України.
Цікаво, що участь в обговоренні взяла очільниця латвійського міста-побратима Талсі Ева Каркліня. Тож голови український громад мали можливість безпосередньо у неї дізнатись про всі тонкощі адміністрування податків у Латвії.
Також Павло Козирєв розповів про “Супермаркет рішень”. Це перша в Україніцифрова платформа, яка надає можливсіть громадам знайти ефективні рішення для свого розвитку в одному місці і в зручний час, а компаніям виробникам в режимі реального часу презентувати свою продукцію.
“Супермаркет рішень” це професійні онлайн комунікації між компаніями та громадами, ефективні рішення та інструменти для розвитку в одному місці і в зручний час, щирокий спектр рішень для діяльності громад, професійні навчання від провідних міжнародних та вітчизняних експертів, кращі міжнародні і вітчизняні практики впровадження рішень в громадах.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту