Чортків online

В УМАНІ ВШАНУВАЛИ ЖЕРТВ ЧОРТКІВСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

 
У суботу, 22 липня, в Умані відбувся мітинг-реквієм, приурочений 82 річниці Чортківської трагедії – одній із найстрашніших сторінок в історії нашого краю.
Тоді, у червні-липні 1941 року, перед відступом Червоної Армії із заходу України радянська влада кинула в каземати Чортківської тюрми більше тисячі наших земляків, весь цвіт нації – інтелігенцію, патріотів, священників, членів ОУН-УПА.
У період з 28 червня по 2 липня 1941 року у стінах Чортківської тюрми більшовики закатували більше 800 в’язнів, решту – 954 полонених погнали довгою дорогою в Умань. Тих, хто зумів подолати цей пекельний шлях, енкаведисти розстріляли в Уманській катівні…
Ми завжди собі казали: «Ніколи знову!». Та вороги-кати знову повернулись на нашу землю і вкотре намагаються нас підкорити та знищити. Але у них знову нічого не вдасться.
Представники Чортківської та Уманської міських рад, чортків’яни, уманчани вшанували пам’ять невинно закатованих, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку.
До слова, декілька музичних композицій уманчанам мали можливість презентувати артисти Центру культурних послуг імені Катерини Рубчакової, а також хор Чортківської центральної міської лікарні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту