Чортків online

ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ  ЗАСІДАННЯ РАДИ З ПИТАНЬ ВПО ПРИ ЧОРТКІВСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ

 

У п’ятницю, 14 липня, відбулось перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Чортківської міської ради за участі заступника міського голови Віктора Гурина та представників благодійного фонду «Рокада».

Рада з питань ВПО – це інструмент діалогу та взаємодії українців, які через війну змушені були покинути свій дім, із владою. Рада шукатиме системні розв’язання проблем ВПО, пропонуватиме їх місцевій владі, братиме участь у розробці спільних рішень. Рада підказуватиме, як влада може допомогти переселенцям інтегруватися у громаду, ефективно забезпечити їх житлом та всім необхідним для життя.

До складу Ради з питань ВПО увійшли українці із Запорізької, Херсонської, Донецької, Луганської областей. Заступник міського голови Віктор Гурин, користуючись нагодою, розповів про кроки місцевої влади у напрямку інтеграції вимушених переселенців у громаду, зокрема про реконструкцію колишнього гуртожитку Чортківської гімназії №3 ім. Р. Ільяшенка під smart-квартири; про наявні вакансії у громаді тощо.

Регіональний координатор Тернопільського осередку БФ «Рокада» Нестор Тернопільський та менеджерка з питань регіонального розвитку благодійної організації Марія Панчук розповіли про допомогу їхнього фонду (у тому числі гуманітарну), про грантові можливості для внутрішньо переміщених осіб, позитивний досвід роботи в інших громадах тощо.

Також затвердили план роботи Ради з питань ВПО на 2023 рік. Наступне засідання відбудеться у вересні.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту