Чортків online

У ЧОРТКІВСЬКОМУ ПОЛОГОВОМУ ЗА ПІВ РОКУ НАРОДИЛОСЬ 115 МАЛЮКІВ

 
Із січня по червень у пологовому відділенні Чортківської центральної міської лікарні побачили світ 115 дітей. Серед них 61 хлопчик та 54 дівчинки. Із Чортківської громади – 39 дітей, решта – з інших громад та навіть районів. Восьмеро серед новонароджених – діти українців зі сходу та півдня України, які покинули дім через війну.
Наразі цьогоріч змушені констатувати зменшення народжуваності у пологовому Чортківської лікарні (власне, як і по всій Україні). Адже у 2021 році у Чорткові світ побачили 334 дитини, у 2022 – 330 малюків.
Довідково📑
У пологовому Чортківської лікарні є 16 палат (чотири із них – це відділення патології вагітних) для перебування вагітних та матерів із немовлятами. Чимало із них – покращені та індивідуальні. У таких палатах є окремий санвузол, ще один диван чи ліжко, на котрому за необхідності чи за бажання може ночувати чоловік чи інший член родини.
Так як пологи – це не завжди передбачуваний процес, спеціалісти відділення готові до різних екстрених ситуацій: і передчасних пологів, і ургентного кесарського розтину, і реанімації як для мами, так і для малюка. Для цього у пологовому передбачено все необхідне обладнання: монітори пацієнтів, УЗД з трьома датчиками, автомат-інкубатор, фетальний монітор, високочастотний електрохірургічний апарат, два апарати ШВЛ, пристрій обігріву новонароджених з функцією фототерапії, інфузомат, монітор для вимірювання артеріального тиску, система телемедицини для вагітних і т.д.
Щодо бомбосховища у пологовому Чорткова, то воно одне із найбільш безпечних у цілому місті. Стіни в укритті мають товщину аж 60 см. Працівники повністю облаштували його, встановивши шість ліжок для жінок та ліжечка для малюків. Також бомбосховище обладнане всім необхідним для прийняття там пологів.
На зображенні може бути: 4 людини, дитина та текст
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту