Чортків online

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ УСПІШНО ВИКОНУЮТЬ КОРОНОГРАФІЮ – ДОСЛІДЖЕННЯ СУДИН СЕРЦЯ

 
На лікуванні у кардіологічному відділенні Чортківська центральна міська лікарня перебував 69-річний житель Чортківського району із діагнозами ішемічна хвороба серця, стабільна стенокардія. Пацієнт у 2021 році переніс інфаркт міокарда, а зараз скаржився на болі в серці, що віддають у ліку руку, та задишку. У процесі діагностики хворого виявили недостатнє кровопостачання серцевого м’яза.
🗣Інтервенційний кардіолог Тарас Сивак розповів, що пацієнту проводили коронографію – дослідження судин серця за допомогою рентгену. Вона дозволяє виявити звужені чи перекриті судини та визначити тактику лікування. У випадку виявлення звужень чи закупорювань проводиться операція балонної ангіопластики та коронарного стентування, при якій прохідність артерії відновлюється в повному обсязі, а стінка укріплюється стентом, який попередить повторне звуження судини.
💊На щастя для нашого пацієнта, результат обстеження показав наявність атеросклеротичних бляшок в коронарних артеріях на початкових стадіях, без критичного звуження просвіту судини. Ендоваскулярної, хірургічної допомоги пацієнт не потребує. Тактика лікування – медикаментозна.
🙏Наступного дня хворого виписали із дому з чіткими рекомендаціями щодо подальшого лікування в амбулаторних умовах.
Дбаємо про Ваше здоров’я! ❤️
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту