Чортків online

КУРЯЧІ НАГЕТСИ, МАФІНИ З ОВОЧАМИ ТА ФІШБОЛИ В ТОМАТНОМУ СОУСІ: ПРЕДСТАВИЛИ ЛІТНЄ МЕНЮ ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ ДИТЯЧИХ САДКІВ ЧОРТКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

 
Як годуватимуть дитину у садочку – це, напевно, найголовніше питання, яке цікавить батьків. Скільки вона матиме у раціоні м’яса, риби, молочки, свіжих фруктів та овочів. Зовсім скоро розпочнеться літо, тож нове меню, покликане забезпечити дітей сезонними продуктами, вже розроблене та представлене батькам для обговорення.
 
Начальниця управління освіти, молоді та спорту Чортківської міської ради Людмила Поліщук протягом дня зустрічалась спершу із медичними сестрами дошкільних закладів громади, а потім із керівниками дитячих садочків та батьками дошкільнят, щоб представити нове літнє меню.
 
Зауважимо, що харчування дітей у ДНЗ здійснюється відповідно до норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України, та спільного наказу Міністерства освіти і Міністерства охорони здоров’я. У цих документах чітко вказано все про калорійність, об’єми порцій і т.д. Нове літнє меню повністю відповідає усім нормам та вимогам.
Для прикладу, один із варіантів сніданку: картопляне пюре, сметанний соус, какао з молоком, печиво вівсяне, фрукти свіжі (яблуко, банани). Обід: суп болгарський з сметаною, фішболи у томатному соусі, горохове пюре, компот фруктовий, хліб житньо-пшеничний. Полуденок: каша рисова, курятина тушкована в сметані, напій злаковий, хліб пшеничний з маслом. Збалансовано, корисно та смачно, а головне – подобається дітям! Детальне меню на щодень прикріплюємо до допису.
 
Звичайно, меню у дитячих садочках може бути ще більш вишуканим та багатим (та чи потрібно це?), втім варто розуміти, що це неодмінно вплине на його вартість у сторону здорожчання.
 
Нагадаємо, що 40% вартості харчування для усіх дітей, а також 100% для дітей із числа пільгових категорій компенсовують із бюджету громади. До пільгових категорій належать: діти-сироти; позбавлені батьківського піклування; сім’ї, де сукупний дохід на члена сім’ї за попередній квартал не перевищував прожиткового мінімуму; діти, батьки яких є учасниками бойових дій; діти, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку, діти з інвалідністю; діти ВПО). Це обходиться бюджету громади в 200 тисяч гривень за місяць.
 
Станом на сьогодні вартість харчування однієї дитини у садочках громади вартує:
⚡ віком до 3 років – 38 грн (з них 23 грн – платять батьки, 15 грн – бюджет громади);
⚡ віком від 3 до 6 (7) років – 50 грн (30 грн – платять батьки, 20 грн – бюджет громади).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту