Чортків online

Як відзначатимемо 100-річчя Чортківської офензиви

За ініціативи почесного громадянина міста Чорткова Юхима Фотійовича Макотерського відбулась зустріч міського голови Володимира Шматька з гостями з м. Львова – головою секретаріату ГО “Тернопільщина” Ярославом Любенко, членом секретаріату ГО “Тернопільщина” Іваном Пилатюком за участі секретаря міської ради Ярослава Дзиндри, голови ГО “Зелений світ”, депутата обласної ради Олександра Степаненка.

 

Приводом до розмови стало спільне бажання усіх учасників зустрічі відзначити на достойному рівні 100-річчя Чортківської офензиви – національно-визвольної операції, яка відіграла важливу роль в історії всієї України.

Ця наступальна військова операція Української Галицької Армії, що була здійснена у період з 7 по 28 червня 1919 року показала світові, яким сильним і духовно стійким є українське військо. Вона була однією з найзначніших в історії під час польсько-української війни в Галичині 1918-1919 років. Лише зовнішні чинники та брак матеріально-технічного забезпечення врятували супротивника від воєнної поразки. Однак воєнні дії українського війська, названі Чортківською офензивою, були доказом того, що всенародний український опір – справді сильний.

Гості зі Львова, які є вихідцями з Тернопільщини проявили щирий інтерес до активної участі у процесі підготовки у м. Чорткові відзначення цієї важливої події. Як зазначив голова секретаріату ГО “Тернопільщина” Ярослав Любенко, йому надзвичайно приємно бачити велику зацікавленість міського голови Володимира Шматька у проведенні заходів до 100- річчя Чортківської офензиви на достойному рівні та запевнив, що громадська організація “Тернопільщина” обов’язково долучиться до збору коштів, надаватиме всебічну організаційну підтримку.
У результаті конструктивної розмови вирішено створити організаційний комітет, який визначатиме комплекс відповідних заходів, підготувати листа органам влади вищого рівня щодо сприяння у відзначенні 100-річчя Чортківської офензиви на міжобласному рівні та ін.

“Маючи таку визначну подію, ми зобов’язані відзначити її на високому рівні. Для цього будемо відшукувати кошти не лише в міському бюджеті, а й обласному й державному. Хотілося б до 2019 року встановити пам’ятний знак, який стане місцем пам’яті вояків Українсько-Галицької армії, місцем пам’яті людей, які загинули у боротьбі за незалежність України”,- зазначив міський голова Володимир Шматько.

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ

 

 

 

Рубрики: Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту