Чортків online

У Чорткові відзначили 157 річницю від дня смерті Тараса Шевченка

І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати, 
І будуть люди на землі!

10 березня минає 157 років від дня смерті славного поета-співця, мислителя, людини незвичайної долі і надзвичайного таланту, великого українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. 
Щоб вшанувати його пам’ять, на площі Героїв Євромайдану у Чорткові відбувся урочистий захід «Єднаймо душі словом Кобзаря».

У спільній молитві зібралися народний депутат Олег Барна, заступник міського голови Роман Тимофій, секретар міської ради Ярослав Дзиндра, всечесні отці, представники районної влади, гості та жителі міста Чорткова.

Всечесні отці, відслуживши поминальну панахиду, звернулись до усіх небайдужих українців, зазначивши, що Тарас Шевченко для українського народу є прообразом Мойсея, адже у 19 столітті він став провідником усіх українців-християн.

До підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку під супровід композиції «Думи мої» представники влади міста, району та активної громадськості поклали квіти та поминальні лампадки.

Згадали у віршах та піснях пророчі Тарасові слова учень Чортківської гімназії ім. Маркіяна Шашкевича Назар Бабин, студенти Чортківського державного медичного коледжу Михайло Методій та Ольга Лошуш, директор будинку культури села Воля Чорнокінецька Надія Коваль та інші.

Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України.

 

 

 

Сектор з питань внутрішньої політики і зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ 

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту