Чортків online

ЧОРТКІВСЬКА ГРОМАДА НА ШЛЯХУ ДО БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

 
Протягом останніх років питанню безбар’єрності почали приділяти все більше уваги в Україні, цим опікується особисто дружина Президента. Чортківська громада – не виключення: будівництво пандусів, пониження бордюрів тощо – для нас це вже не новинка. Втім, працювати у цій галузі тепер треба ще активніше та ефективніше, адже через велику війну багато українців отримали різного роду травми внаслідок бойових дій, і зараз вони починають вчитись жити у незвичній для себе реальності. Наше завдання – максимально допомогти їм у цьому.
ЗАВДАННЯ МІСЬКОЇ РАДИ
Звичайно, перед міською владою завдань чимало: це і світлофори зі звуковими сигналами, і тактильна бруківка на тротуарах (яка вказує напрямок руху незрячим та людям зі слабким зором), пониження бордюрів, встановлення у будівлях комунальної власності дверей без порогів відповідної ширини (для людей, що пересуваються на візках), будівництво правильних та зручних пандусів, ліфтів, встановлення кнопок виклику персоналу, відведення спеціальних паркувальних місць людей з інвалідністю тощо.
У міру фінансових можливостей ці всі заходи здійснюються, а особлива увага приділятиметься питанням безбар’єрності у 2025 році.
ЗАВДАННЯ БІЗНЕСУ
Водночас звертаємось до інших державних структур, а особливо місцевого бізнесу із проханням звернути особливу увагу на забезпечення рівного доступу усіх людей до ваших будівель. Безбар’єрність – це не абстрактні вимоги, це не «для галочки», а для конкретних людей, які цього щодня дуже потребують.
КОНТРОЛЬ ЗА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ
У Чортківській міській раді створена робоча група для здійснення заходів державного архітектурно-будівельного контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, положень містобудівної документації щодо обєктів, розташованих у межах Чорткова.
Комісія обстежуватиме будівлі магазинів, кафе, аптек тощо на предмет доступності для людей з інвалідністю, складаючи акти огляду, у яких вказуватимуть на недоліки, які слід виправити.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту