Чортків online

НА ДАХУ ЧОРТКІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ЗАПРАЦЮВАЛА СОНЯЧНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ ПОТУЖНІСТЮ 50 КВТ

Чортківська громада продовжує дотримуватись задекларованого наміру поступово перевести енергосистему міста на відновлювану енергетику до 2050 року у рамках підписаного меморандуму з міжнародною кліматичною організацією 350.org.

І сьогодні звітуємо про ще один крок у цьому напрямку!

Ми завершили черговий проєкт з ВДЕ, а саме – встановили та запустили у роботу дахову гібридну сонячну електростанцію для Чортківська центральна міська лікарня потужністю 50 кВт з можливістю накопичення енергії потужністю 40 кВт (батареї, які накопичуватимуть енергію та які використовуватимуться у випадку знеструмлення медичного закладу).
Проєкт в межах програми «Світло для лікарень» втілив благодійний фонд Yellowblue Force Foundation завдяки фінансовій підтримці Citi Ukraine, супроводжувала встановлення електростанції громадська організація Екоклуб. Допомогу та підтримку в координації цього проєкту здійснювало Міністерство охорони здоров'я України. Реалізований проект дасть змогу завдяки сонячній генерації досить суттєво економити споживання електричної енергії. ❗️ Робота СЕС уже допомагає економити кошти громади. За тарифом 2024 року муніципалітет збереже близько пів мільйона гривень у рік.
🗣«Від початку повномасштабного вторгнення народ України, включно з нашою командою, переживає найcкладніший час у своєму житті. У Citi Ukraine ми вважаємо, що надзвичайно важливо підтримувати громаду, в якій ми живемо та працюємо, наскільки це можливо. Ми прагнемо виконувати свою роботу та плануємо допомогати і в майбутньому», – говорить Александр МакУортер, Голова ПравлінняАТ «Сітібанк».
🤝Yellowblue Force Foundation завдяки фінансовій підтримці Citi Ukraine надав благодійну допомогу у розмірі 2 млн 150 тис. грн для реалізації цього проєкту, своєю чергою співфінансування з бюджету громади склало 215 тис. грн. Крім цього, з бюджету Чортківської громади оплатили виготовлення проектно-кошторисної документації, проходження експертизи та облаштування блискавкозахисту.
🗣«Ми одна з чотирьох громад, яка у 2014 році заявила про амбітну мету – до 2050 року перейти на використання 100% відновлюваних джерел енергії. Зараз це особливо актуально, і ми бачимо на прикладах вже втілених проєктів, які підвищують нашу енергетичну безпеку. Минулоріч на даху лікарні ми встановили станцію потужністю 22 кВт: її робота показала перші результати і ми продовжуємо масштабувати цей проєкт», – наголосив Володимир Шматько.
🗣«В умовах сьогодення підтримка медичних закладів є надзвичайно важливою, оскільки навіть хвилина відсутності електроенергії може вартувати людині життю. Наша мета – зробити усе можливе аби забезпечити стабільну та безперебійну роботу якомога більшої кількості лікарень в Україні», – Юлія Данищук, керівниця програми «Світло для лікарень» БФ YellowBlue Force Foundation.
💪Навіть у такі складні часи зменшення залежності від електрики та поступовий перехід на екологічну чисту електрику – це реальність! Реальність, над якою працює команда міської ради разом із донорами.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту