Чортків online

У ЧОРТКОВІ ВІДКРИЛИ СУЧАСНИЙ КУЛЬТУРНИЙ ПРОСТІР «АРТГАРАЖ»

 
Бібліотечний АртГараж: дружній простір, доступний кожному. Саме так називався проєкт, ініційований Чортківською публічною бібліотекою та ГО Bukovinian Agency for Regional Development, який переміг у конкурсі грантів від WNISEF та Cedos (вигравши конкуренцію серед 311 заявок!), отримавши 1 млн гривень на реалізацію задуму. І саме таке формулювання – «дружній простір, доступний кожному» – ідеально описує щойно збудований «АртГараж», двері якого сьогодні офіційно відчинились!
Ключем до демократичного відновлення України є залучення і розвиток спільнот: об’єднання людей, спілкування і взаємне слухання, взаємопідтримка і планування спільного майбутнього. Щоби це ставалося, важливими є публічні простори — доступні приміщення чи простори, де різні люди можуть збиратися разом і взаємодіяти. Тепер такий простір є і у Чорткові!
На місці демонтованого аварійного гаражу з’явився модульний подієвий павільйон «АртГараж» – якісний, живий та доступний кожному (з дотриманням вимог інклюзії) публічний простір у Чорткові для згуртування, підтримки та взаємодії різних груп містян, створення дружнього середовища для спілкування, проведення заходів та генерації ідей для розвитку нашого чудового міста.
На відкриття «АртГаражу» завітали також українські та закордонні делегації, які сьогодні гостюють у Чорткові. Та на власні очі побачили, як виглядає та як функціонує наш центр спільнототворення. Лише у перший день – день відкриття – у «АртГаражі» відбудеться благодійний гаражний розпродаж, творчі майстерки, активності для дітей із молодших класів, книжковий старт для малят, панельна дискусія, невеличкий камерний концерт та перегляд фільму.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту