Чортків online

ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ ПОЧЕСНИЙ ЖИТЕЛЬ ЧОРТКОВА МАКОТЕРСЬКИЙ ЮХИМ…

 
На 92 році життя перестало битись серце справжньої людини-легенди Чорткова та нашого краю – Макотерського Юхима Фотійовича.
Відмінник освіти України , краєзнавець, активний громадський діяч, депутат 8 скликань Чортківської міської ради (а це 26 років депутатської діяльності!), рекордсмен Книги Реєстрації Рекордів України у номінації «Людські досягнення» за максимальний термін безперервного обрання в депутати міськради, «Почесний громадянин міста Чорткова», член НСКУ, автор багатьох книжок на історичну тематику, друкується у місцевій, обласній, Всеукраїнській пресі та українській газеті «Час і події» (Чикаго, США), дипломант нагороди «Звитяга-2017»… І навіть цей перелік – далеко не повний!..
Юхим Макотерський народився на Лановеччині. У 1958 році закінчив Львівський сільськогосподарський інститут, після інституту по направленню приїхав у Чортків. Працював інженером-механіком на ремзаводі 3 роки, опісля був директором обласної автошколи.
Тут, у Чорткові, та й будьмо відвертими – далеко за його межами, Юхима Фотійовича знали, напевно усі. Знали та поважали, бо цього він заслужив своєю завзятістю, своєю працею, своїм патріотизмом, своєю освіченістю, своїм невпинним бажанням бути дотичним до процесів, до покращення, до змін. Він і сам був змінами!…
Чин похорону відбудеться у п’ятницю, точний час повідомимо згодом додатково. Поховають Макотерського Юхима Фотійовича на центральному міському кладовищі.
Керівництво та колектив Чортківської міської ради висловлюють найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати всім рідним та близьким Юхима Фотійовича. Світла пам’ять про нього завжди житиме в наших серцях…
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту