Чортків online

ЧОРТКІВ ТА УГОРСЬКА АЙКА – МІСТА-ПОБРАТИМИ!

 
Чергова історична подія для Чорткова. 9️⃣ іноземна країна, 1️⃣2️⃣ закордонне місто-партнер! Міський голова Чорткова Володимир Шматько та очільник угорського міста Айка Шварц Бела підписали угоду про побратимство між містами. Напередодні такі рішення ухвалили депутати обох міських рад.
🗣«Дуже цінно чути, тут в Угорщині, від наших нових друзів про територіальну цілісність України і підтримку України на шляху до ЄС. Дуже сподіваюся і переконаний у тому, що діалог між громадами допоможе нам знаходити відповіді на політичні питання і швидше інтегруватися до стандартів ЄС. Дипломатія і спілкування з мудрими людьми – спільний успіх добросусідства», – про підписання угоди сповістив Володимир Шматько.
🤝У ході відвідин угорського міста делегація з Чорткова познайомилась з очільниками міст-побратимів Айки з Китаю, Німеччини, Австрії, Румунії та Фінляндії; відпустили білого голуба миру; висадили дерево; давали багато інтерв’ю місцевим журналістам про війну, розв’язану московією проти України; домовились писати спільні проєкти для розвитку міст, першочергове завдання – обладнання для реабілітаційного відділення Чортківської центральної міської лікарні.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту