Чортків online

ЯК ЗАХИСТИТИ СВОЇ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ ВІД КІБЕРЗЛОЧИНЦІВ: ДИВІТЬСЯ ЧЕРГОВУ СЕРІЮ ПРОЄКТУ «КІБЕРБЕЗПЕКА.UA»

Фахівці з кібербезпеки надали рекомендації, які допоможуть вберегти особисті дані, а також знизити ризики потрапляння на гачок шахраїв.

✔️Використовуйте складні паролі: вони повинні містити не менше десяти символів, включаючи великі та малі літери, цифри та спецсимволи. Для кожного ресурсу варто використовувати різні паролі. Менеджери паролів допоможуть зберігати всі паролі безпечно та зручно.
✔️Активація двофакторної автентифікації – ще один важливий крок для захисту ваших облікових записів. Використовуйте телефон, альтернативну пошту або сервіси, що генерують одноразові паролі. Перевіряйте кількість пристроїв, підключених до ваших облікових записів, і змінюйте паролі, якщо виявите невідомі пристрої.
✔️Не переходьте за сумнівними посиланнями, особливо якщо в адресному рядку браузера бачите знак оклику. Якщо бачите значок замка, це вказує на безпечне з’єднання.
✔️Намагайтеся не використовувати публічний Wi-Fi. Вмикайте Bluetooth та Wi-Fi лише тоді, коли ними користуєтесь.
✔️Блокуйте комп’ютер та інші ґаджети, якщо відходите від них.
✔️Здійснюйте фінансові та інші конфіденційні операції тільки з власних ґаджетів.
✔️Регулярно робіть резервне копіювання даних на онлайн-сервіси або зберігайте копії на зовнішніх носіях (SDD, HDD).
✔️Користуйтеся тільки ліцензійними програмами та своєчасно й систематично оновлюйте їх. Уникайте використання російського програмного забезпечення.
✔️Перед встановленням додатків уважно читайте умови обробки персональних даних та політику конфіденційності. Уникайте маловідомих або сумнівних програм, які вимагають доступ до ваших даних, як-от камери, мікрофона чи контактів. Завантажуйте програми лише з офіційних магазинів.

Пам’ятайте, що все, що ви публікуєте в інтернеті, може залишитися там надовго. Будьте обережні з інформацією, яку ви розкриваєте, особливо через соціальні мережі. Це захистить вас від можливих зловмисних дій шахраїв.

Дотримання цих простих правил допоможе убезпечити вас від кіберзлочинців і захистити ваші дані в кіберпросторі.

Детальніше – у черговій серії проєкту «Кібербезпека.UA», що за посиланням https://youtu.be/1Dxuc6oKqFI?si=6w5Q7-ILUufmYIZx

Департамент кіберполіції Національної поліції України

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту