Чортків online

У 2025 РОЦІ МІСЬКА РАДА ВИПЛАЧУВАТИМЕ 10 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ЗА НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ ПО-ІНШОМУ: ЩО ЗМІНИТЬСЯ?

 
У 2024 році Чортківська міська рада, попри надскладний фінансовий рік, виплачує по 10 тис. грн сім’ям (виключно – жителям Чортківської громади) за народження дитини. Ці кошти виплачують додатково, крім тих, що передбачені з державного бюджету. Але у 2025 році умови для отримання виплати дещо зміняться.
На засіданні виконкому внесли зміни до «Програми підтримки породіль на 2024-2026 роки», відповідно до якої у 2025 році зміняться умови для отримання виплати, а саме:
⚡️ дитина повинна бути народжена у пологовому відділенні Чортківської центральної міської лікарні;
⚡️ хтось один із батьків повинен офіційно працювати у Чортківській громаді, тобто бути платником податків до місцевого бюджету (це не стосується людей з інвалідністю);
⚡️ породілля має бути зареєстрованою у Чортківській громаді не менше ніж за 3 (три) місяці до дня народження дитини.
Така ініціатива міської влади має на меті допомогу і сім’ям, які попри все народжують дітей, і пологовому відділенню Чортківської центральної міської лікарні. Національна служба здоров’я України диктує свої вимоги: аби у лікарні могло функціонувати пологове відділення, за рік воно повинне приймати 400 пологів. Які кроки плануємо надалі для розвитку пологового – розповімо невдовзі.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту