Чортків online

МІНІСТЕРКА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ОКСАНА ЖОЛНОВИЧ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛА ЧОРТКІВ

 
22 липня міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович побувала у Чорткові, оглянувши ключові соціальні об’єкти, що функціонують на території Чортківської громади. Також до Чорткова завітав народний депутат Володимир Гевко заступник голови Тернопільської ОДА Віктор Устенко.
Спершу Оксана Жолнович побувала у «Домі милосердя», що діє при Бучацькій єпархії УГКЦ, далі – Центр життєстійкості, який функціонує на базі «Карітас Чортків». Даний проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олени Зеленської.
Також міністерка детально оглянула роботу Чортківського міського комунального центру «Дорога в життя», де щоденно проходять реабілітацію більше двох десятків дітей з інвалідністю. Водночас Володимир Шматько розповів про плани розширення центру – у стадії ремонту ще одне приміщення, де реабілітаційні послуги отримуватимуть повнолітні люди з інвалідністю.
🗣 «Маю можливість на власні очі подивитись на місцях, як змінюються підходи, як покращується підтримка вразливих категорій людей, людей з інвалідністю. Звичайно, ми лише на початку довгого шляху. Проблеми із навчанням фахівців для роботи у цій сфері, проблеми із достойною оплатою праці, це все важливо. Але радію, що ми вже відкрито говоримо про важливість якісних соціальних послуг, ми не тримаємо людей з інвалідністю за закритими дверима, а виводимо у світ та соціалізуємо. Найкращий час для цього не настане ніколи, якраз виклики війни мають стати поштовхом до якісних змін. На прикладі Чорткова маю можливість сьогодні подивитись, що нам потрібно виправити на державному рівні», – прокоментувала свій приїзд Оксана Жолнович.
Також міністерка соціальної політики була вражена нещодавно відкритим соціально-житловим комплексом «Чортків єднає», де smart-квартири отримала майже сотня людей зі сходу та півдня України. Міський голова Володимир Шматько розповів про те, що на реалізацію задуму вдалось залучити відразу три міжнародні проєкти: у рамках одного ремонтували та обладнували будівлю, котельню, харчоблок; у рамках другого – відкрили Центр соціального обслуговування, де роботу знайшло четверо людей з числа ВПО (які проживають у тій же будівлі) та надають послуги за соціальними цінами (ремонт взуття, швейна майстерня, перукарня); у рамках третього – виграли грант на сонячні панелі потужністю 50 кВт (з акумуляторами на 122 кВт*год), що дозволять частково заживити електроенергією будівлю у випадку знеструмлень.
На завершення делегація зустрілась та поспілкувалась із дітьми із Голої Пристані, що зараз відпочивають у Чорткові, та поклала квіти до інсталяції в пам’ять про загиблих на російсько-українській війні Героїв Чортківської громади…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту