Чортків online

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ЗАВЕРШИЛИСЬ ДНІ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ

 
З 14 по 30 травня у Чортківській громаді проходили Дні сталої енергії. Заходи були спрямовані на підвищення обізнаності мешканців громади у темах енергоефективності, захисту клімату, розвитку відновлюваних джерел енергії, зменшення споживання ресурсів та залучення молоді до зелених ініціатив.
Які заходи відбулись протягом цього часу?
👫БРЕЙНШТОРМ З МОЛОДДЮ
Представники Чортківської молодіжної ради обговорювали майбутнє своїх навчальних закладів. Учасники дискутували про те, яким вони бачать свій навчальний заклад у майбутньому, як можна досягти енергонезалежності, зменшити споживання енергетичних ресурсів тощо. Також учасники обговорили «зелену» трансформацію громади, політику яку впроваджує місцева влада та шляхи залучення молоді до цих процесів.
🟢ПРОГРАМА «ГРІНДІМ» ДЛЯ ОСББ
Голова Фонду енергоефективності Єгор Фаренюк презентував програму «Грін Дім» для ОСББ Чортківської громади.
🌞СОНЯЧНІ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ ТА МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ
Заступники міських голів Тернопільської області з робочим візитом відвідали Чортківську громаду та дізналися про реалізовані проєкти зі встановлення сонячних електростанції та важливість зеленого переходу для громади.
🌏ДІТИ ТА ЕКОЛОГІЯ
👉У ДНЗ №6 провели виставу для дітей «Збережемо довкілля разом» за участі педагогів.
👉У Горішньовигнанській гімназії провели обговорення на тему «Зниження викидів парникових газів» серед учасників освітнього процесу.
👉У ДНЗ №7 організували піші прогулянки екостежинами, екопікніки, проводили дидактичні ігри «Посортуємо сміття», «Хто де живе на планеті Земля», конкурс на кращу екосумку
👉У ДНЗ 8 робили паперові вироби на тему енергозбереження, дізнавались про енергію сонця та вітру.
👉У Чортківській гімназії №2 з учнями 7 класу проводили бесіду на тему «Сучасне використання природних ресурсів з метою енергозбереження», у 9 класі відбулась конференція на тему «Сталий розвиток як концепція виживання людства».
👉У Чортківському ліцею №1 ім. М. Шашкевича учні 11 класу взяли участь у Всеукраїнському проекті «Енергоефективність та екологія для школярів з Ariston».
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту