Чортків online

ЧОРТКІВ ТА КАНАДСЬКИЙ ВАЙТГОРС СПІВПРАЦЮВАТИМУТЬ І У ГАЛУЗІ ОСВІТИ

 
Співпраця муніципалітетів Чорткова та канадського Вайтгорса, як і планувалось, не обмежиться політичним партнерством, а обіцяє стати направду багатогранною. Президент організації Yukon Support Ukraine Джефф Слойчук та член правління Тарас Юрків зустрілись із заступником міського голови Віктором Гуриним, начальницею управління освіти, молоді та спорту Людмилою Поліщук, дирекцією та вчителями англійської мови Чортківського ліцею №5.
🗣«Ми дуже зацікавлені, щоб наша співпраця була не лише на папері, а й мала корисний практичний застосунок. Відкриті до партнерства у всіх сферах, від надзвичайних ситуацій до бізнесу та освіти. Особливо ми хочемо, щоб діти Чорткова та Вайтгорса познайомились, спілкувались, в ідеалі – їздили один до одного на обмін досвідом тощо. У нас є спілка вчителів Юкону, їм дуже цікаво дізнатись, чим вони могли б допомогти і чортківським вчителям, і чортківським учням. Можливо, організували би якісь цікаві курси про методики викладання англійської, чи, можливо, вам необхідні якісь навчальні матеріали, чи технічні засоби – інтерактивні дошки, ноутбуки», – зазначив Джефф Слойчук.
🇨🇦 Також наш канадський партнер розповів про Клуб соціальної справедливості, сформований зі старшокласників Вайтгорса: «Це своєрідний факультатив для всіх охочих. Вони знають про наш візит до вас, цікавляться Україною, хочуть із вами поспілкуватись бодай онлайн, більше дізнатись про українську освіту. Це і добре було би для чортківських дітей – почути живу англійську мову, попрактикуватись».
Начальниця управління освіти, молоді та спорту Людмила Поліщук розповіла, що із школярами Вайтгорса знайомитимуться та працюватимуть старшокласники найбільшого закладу загальної середньої освіти в громаді – Чортківського ліцею №5: «Ми готові організувати навчальний процес таким чином, щоб навіть в позаурочний час діти могли онлайн попрацювати зі своїми канадськими однолітками».
👦 Діти – це наше майбутнє. Тож ми повинні робити усе, щоб у них були всі можливості для сприятливого навчання, обміну знаннями та досвідом із іноземними колегами, зрештою – щоб могли відкривати для себе світ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту