Чортків online

СУДИ ІЗ БОРЖНИКАМИ, ВІДКЛЮЧЕННЯ ВОДИ ТА ДОРОГА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ: ВАЖКІ РЕАЛІЇ ВОДОКАНАЛУ

 
Сьогодні, 12 лютого, міський голова Чорткова Володимир Шматько провів нараду із управлінням комунального господарства міської ради та керівництвом КП Чортків водоканал. У ході наради обговорили плани роботи підприємства, стратегію на поточний рік, важкі виклики, які стоять перед керівництвом водоканалу та громади, ситуацію із заборгованістю підприємства за сплату електроенергії тощо.
⚡️БОРОТЬБІ ІЗ БОРЖНИКАМИ – БУТИ! Станом на сьогодні Понад 50 абонентів водоканалу мають борги за послуги водопостачання та водовідведення понад 5 тис. грн. З них 20 абонентів боргують більше 10 тисяч. Проти 16 водоканал вже звернувся до суду, проти 4 – направлено заяви до виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження. У боржників можуть заблокувати банківські рахунки (в тому числі – пенсійні), здійснюватиметься пошук рухомого та нерухомого майна для вилучення тощо.
⚡️ОКРІМ СУДУ – ВІДКЛЮЧЕННЯ! Відповідно до «Порядку відключення споживачів від мереж водопостачання та водовідведення», затвердженого рішенням сесії, підставою для відключення абонента від мереж є несплата за послуги протягом двох і більше місяців. Тож, окрім звернень до суду, водоканал примусово відключатиме злісних боржників від мереж. Перші відключення відбудуться вже найближчим часом.
⚡️ЗДОРОЖЧАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ЗМУШУЄ ВОДОКАНАЛИ ЙТИ НА НЕПОПУЛЯРНІ КРОКИ. У діючому тарифі на воду та каналізацію (затверджений у 2021 р.) закладено вартість електроенергії на рівні 3,80 грн. Зараз її ринкова ціна – 8,23 грн. За короткий проміжок часу е/е зросла більш ніж вдвічі. Борги водоканалу за електроенергію зростають із кожним днем. Покривати різницю у тарифах з бюджету громади, який знекровлений втратою «військового ПДФО», можливості немає. Тож всім водоканалам України рано чи пізно доведеться йти на непопулярні кроки, коригуючи тарифи.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту