Чортків online

ЧОРТКІВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ СРІБНОГО ВІКУ ПЕРЕЙМАЄ ШВЕДСЬКИЙ ДОСВІД

 
Першою країною, куди відправився Університет срібного віку для налагодження партнерських відносин, стала Швеція, а саме – гостинне місто-побратим Карлскруна. Наш навчальний заклад там представляє викладачка англійської мови Олександра Філяк.
У вівторок, 14 листопада, відбулася онлайн зустріч керівниці університету Наталії Войтенко з керівництвом міста Карлскруна та їхньої Народної школи.
У Швеції немає такого формату, як наш університет. Але вже кілька десятиліть на острові, на якому розташована комуна Карлскруна, успішно працює Народна школа, студентами якої є люди у віці 18+. Взагалі це типово для Швеції – організовувати такі школи, в яких викладаються предмети, які старшим людям розширюють світогляд, а молодим – надають необхідні знання (і сертифікат) для подальшого вступу у ВНЗ.
Фінансується така діяльність за рахунок держбюджету та внесків самих студентів, які з задоволенням витрачають свій час і на вивчення наук, і мають можливість поспівати-потанцювати, і поїхати на екскурсію та інше.
Шведські колеги дуже доброзичливі та відкриті, виявили велику зацікавленість у подальшій співпраці. Невдовзі між Університетом срібного віку та Народною школою Карлскруни підпишуть угоду про співробітництво.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту