Чортків online

ВОНИ ЗАХИЩАЮТЬ УКРАЇНУ: АНДРІЙ МАТВІЙЧУК – ВОЇН ІЗ ЧОРТКОВА, ЯКИЙ ЗВІЛЬНЯЄ ХЕРСОНЩИНУ

 
Чортківська міська рада продовжує серію матеріалів #ВониЗахищаютьУкраїну про тих, хто щодня, щоночі та щохвилини тримає Україну – про наших воїнів ЗСУ із Чортківської громади. Черговим героєм став 27-річний Андрій Матвійчук із Чорткова, який із першого дня повномасштабного вторгнення звільняє українську Херсонщину у складі 73 морського центру спеціальних операцій.
Сьогодні Андрію вручили найвищу відзнаку Чортківського міського голови «За честь і відвагу» за служіння народу України, вірність військовій присязі, особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальній цілісності України.
Війна для Андрія розпочалась ще у 2017 році, коли він підписав 3-річний контракт із ЗСУ. Навчання, бойове злагодження, а далі – участь в АТО/ООС. Широкине та Водяне поблизу Маріуполя, перший бойовий досвід.
У 2020 році закінчується контракт, Андрій повертається до рідного Чорткова та починає займатись підприємницькою діяльністю. Лиш почали налагоджуватись справи, як на календарі «стукнуло» 24 лютого 2022 року. Рано-вранці йому зателефонував колишній побратим із Польщі (тепер він – командир розвідувальної роти), сповістивши, що розпочалась війна і що він повертається в Україну.
Питання «Що робити?» навіть не стояло. Кілька хвилин шоку, адже таки до останнього не вірив у велику війну, попри усю інформацію світових ЗМІ. Уже в обід власним авто Андрій вирушає у різні кутки країни, збираючи побратимів, із якими воював у АТО. Спершу вони разом брали участь в обороні Києва, а далі – на Херсонський та Миколаївський напрямки. З того часу – сотні проведених операцій у глибокому тилу ворога, десятки звільнених кілометрів української землі та, на жаль, болісні втрати тих, з ким пліч-о-пліч йшов у бій.
Зараз воїн – керівник групи безпілотних літальних апаратів, разом із побратимами виконують розвідувальні завдання, наносять вогневе ураження дронами-камікадзе, допомагають форсувати Дніпро та звільняти лівобережжя України.
Андрій, попри усі виклики та проблеми, щиро вірить у нашу перемогу та точно докладає до цього усі свої зусилля. Бережи себе, воїне, дякуємо за Україну!..
Возможно, это изображение 5 человек и текст
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту