Чортків online

ВОНИ ЗАХИЩАЮТЬ УКРАЇНУ: СТЕПАН МЕЛЬНИЧУК – ВОЇН ІЗ СЕЛА БІЛА

 
Чортківська міська рада продовжує серію матеріалів #ВониЗахищаютьУкраїну про тих, хто щодня, щоночі та щохвилини тримає Україну – про наших воїнів ЗСУ із Чортківської громади. Черговим героєм став Степан Мельничук із села Біла, який вже півтора роки допомагає відвойовувати українську землю.
Сьогодні Степану вручили найвищу відзнаку Чортківського міського голови «За честь і відвагу» за служіння народу України, вірність військовій присязі, особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальній цілісності України.
48-річний чоловік боронить Україну вже півтора роки, до повномасштабного вторгнення військового досвіду не мав. Спершу проходив навчання у Закарпатській та Хмельницькій областях, після чого новим місцем служби став Куп’янський напрямок. З того моменту досі воює на Харківщині.
Його завдання – доставляти боєприпаси побратимам «на нуль». «Щоденний ризик, страх. Часто виконуємо завдання вночі, коли у ворога менша можливість нас відслідкувати. Але ризикуєш, бо розумієш, що треба. Бо розумієш, що там на позиціях хлопцям важко і їхні життя залежать від боєприпасів», – каже Степан.
«Школи, дитячі садки, церкви, житлові будинки мирних людей – російській армії все рівно, куди стріляти, вони все рівняють із землею. Тут в тилу бодай сирени працюють, є час, щоб заховатись. А у нас – свист, а за декілька секунд вибух. Ніколи не знаєш, куди воно прилетить наступного разу», – розповідає воїн.
Зі слів Степана, він разом із побратимами забезпечені усім необхідним для повноцінного виконання військової служби. Щоправда, дуже сумує за домом, адже за півтора роки вперше приїхав у відпустку до рідної сестри лише на 10 днів.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту