Чортків online

ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ З ПИТАНЬ ВПО ПРИ ЧОРТКІВСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ

 
У четвер, 14 вересня, відбулось друге засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Чортківської міської ради за участі заступника міського голови Віктора Гурина, представників благодійних фондів «Рокада», «Посмішка ЮА» та Чортківського туристично-інформаційного центру.
Членкиня ради, кар’єрна радниця БФ «Посмішка ЮА» Наталія Гуль розповіло про діяльність благодійного фонду: «Ми їздимо до людей, у міста та села, допомагаємо з пошуками роботи, маємо підписаний меморандум про співпрацю із Тернопільським обласним центром зайнятості. Згодом плануємо проведення 10 воркшопів по всій області, які стосуватимуться написання грантів, працевлаштування, допомоги у відкритті власної справи. Зараз є надзвичайно велика кількість грантових програм для внутрішньо переміщених осіб, тож усі, кого цікавить співпраця – просимо звертатись до нас».
Про схожу діяльність розповіла Яна Гучак – менеджерка з підтримки громадських проектів благодійного фонду «Рокада»: «Ми співпрацюємо із Чортківською міською радою давно, реалізували вже чимало цікавих задумів. Зараз працюємо над проектом встановлення сонячних панелей на даху будинку, що реконструюють під житло для внутрішньо переміщених осіб. Також готові допомагати ВПО із написанням грантових заявок, готові допомагати релокованому бізнесу, адже зараз насправді величезна кількість грантів, де не важко отримати кошти на реалізацію свого проекту».
В.о. директора Чортківського туристично-інформаційного центру Олеся Хмелик розповіла про створення туристичного кластеру «Тепле Поділля»: «Український культурний фонд повірив у наш кластер, у реалізацію нашого задуму, та виділив фінансування на створення туристичних маршрутів, сайту, де буде вся інформація про можливе дозвілля у рамках «Теплого Поділля». Тут сконцентрована величезна кількість архітектурних пам’яток та природних родзинок. Ми готові теж братись за написання грантових заявок, щоб мати більше можливостей відкривати «Тепле Поділля» для українців, які вимушено покинули свої домівки через війну та приїхали до нас зі сходу та півдня країни».
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту