Чортків online

ПАРТНЕРСТВО ДОПОМАГАЄ: ДІТИ ІЗ ЧОРТКОВА ПОЇДУТЬ НА ОСІННІ КАНІКУЛИ У ЛАТВІЙСЬКЕ МІСТО ВАЛМІЄРА

 
16 дітей із Чортківської громади, чиї батьки загинули на російсько-українській війні, були поранені чи досі перебувають на фронті поїдуть на безкоштовні осінні канікули у місто Валмієра, що у Латвії. Такий подарунок зробила Асоціація малих міст України та зокрема її очільник Павло Козирєв з нагоди відзначення 501-ої річниці Дня міста Чорткова.
Виконавча директорка Асоціації малих міст України Оксана Кирилюк розповіла про подарунок трішки детальніше: «З перших днів війни Асоціація малих міст України розпочала впровадження проєкту «Місцеве самоврядування єднає світ заради миру!». В рамках цього проєкту було започатковано партнерство між громадами Чортків і Талсі. У травні 2023 року АММУ відкрила в Латвії своє представництво, офіс, що надає ще більші можливості сприяння та допомоги українським громадам у міжнародному партнерстві.
Чортківська громада партнер Асоціації малих міст України. У громаді є досить значна кількість ВПО, а також сімей військовослужбовців. Нам важливо підтримати наших дітей, їх психологічний стан, надати їм можливості порадіти дитинству.
При активному партнерстві з муніципалітетом Валмієра (Латвія) Латвійський офіс Асоціації малих міст України організовує табір для дітей Чортківської громади чиї батьки загинули, поранені, перебувають на фронті. Ми повинні підтримувати такі сім’ї.
Табір на осінні канікули (7 днів). У програмі: знайомство з культурою і традиціями Латвії, спілкування з дітьми з Латвії, екскурсії по мальовничим містам, відвідування музеїв та інше».
Міський голова Чорткова Володимир Шматько подякував за подарунок для наших дітей та вкотре наголосив, наскільки важливим є відкритість, прозорість у роботі громад, налагодження партнерських відносин із українськими та міжнародними партнерами, які дають практичний результат для жителів громади.
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту