Чортків online

СПІЛЬНА ГРАНТОВА ЗАЯВКА ЧОРТКОВА ТА ШВЕДСЬКОЇ КАРЛСКРУНИ ПЕРЕМОГЛА У КОНКУРСІ ЄВРОСОЮЗУ

 
Чортків та місто-побратим Карлскруна написали спільну грантову заявку на конкурс Європейського Союзу та отримали повідомлення про перемогу.
Міста отримають 60 тисяч євро від ініціативи European City Facility на розробку інвестиційної концепції для подальшого отримання фінансування для реалізації енергоефективних проєктів.
Карлскруна розроблятиме інвестиційну пропозицію щодо заміщення викопного палива на альтернативне у міському транспорті, а Чортківська громада – для переходу теплопостачання комунального сектору громади на зелену енергетику.
Гроші відповідно до вимог конкурсу будуть витрачені на залучення європейських експертів для розробки інвестиційних документів, доступ до кращих європейських практик, обмін досвідом, а також пошук інвесторів.
Сума інвестицій, яку планує залучити Чортківська громада завдяки якісному інвестиційному плану складає 4,5 млн євро.
Протягом двох місяців буде підписана грантова угода з головним бенефіціаром проєкту – м. Карлскруна. На підготовку інвестиційного концепту громад виділяють 12 місяців.
Зауважимо, що підготовкою спільної грантової заявки зі сторони Чорткова займалось КП АМЕР Чортківcької громади (директор – Олександр Карпенко).
Європейська ініціатива European City Facility заснована в рамках Рамкової програми досліджень та інновацій «Горизонт 2020» Європейського Союзу та співфінансована в рамках програми LIFE з грудня 2022 року.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту