Чортків online

НА УРОЧИСТІЙ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАТВЕРДИЛИ НОВИЙ ГЕРБ ЧОРТКОВА ТА СІЛ ГРОМАДИ

 
Сьогодні, 4 вересня, Чортків відзначає 501 рік із моменту отримання статусу міста. Із цієї нагоди у стінах міської ради відбулась урочиста сесія Чортківської міської ради. Депутати затвердили новий герб і прапор Чорткова та усіх сіл громади.
Також депутати ухвалили рішення зробити 4 вересня – День міста Чорткова – вихідним днем для жителів Чортківської громади. Втім рішення вступить у дію після завершення воєнного стану та перемоги України над окупантами.
Щодо гербів та прапорів, то розробляли їх професіонали своєї справи: голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило та один із членів товариства Олександр Лісниченко.
Герб м. Чортків: у синьому полі срібна геральдична троянда із золотим осердям і золотими листочками; над нею – срібний замок із помаранчевими дахами.
Герб с. Біла: у зеленому полі над срібною зубчастою мурованою основою летить срібний сокіл.
Герб с. Бичківці: щит перетятий вигнуто, у верхньому синьому полі виходить срібний постамент із 4-раменним хрестом із конюшиноподібними завершеннями, у нижньому золотому стоїть чорний бик із повернутою анфас головою та срібними рогами і копитами.
Герб с. Горішня Вигнанка: у золотому полі з трьома червоними трояндами із золотими осердями та зеленими листочками (2:1) зелене перекинуте вістря, в якому виходить срібна кінська голова.
Герб с. Пастуше: у зеленому полі золотий посох (пастуший жезл) у правий перев’яз, над ним і внизу – по срібній горлиці.
Герб с. Переходи: у чорному полі із зеленої основи з двома пагорбами обабіч виходить срібний міст, над яким два золоті дуби.
Герб с. Росохач: у розтятому двічі щиті на зелене, синє та зелене поля стоїть золоте росохате дерево без листя, вгорі якого ліворуч та внизу праворуч – по золотому прямому хресту.
Герб с. Скородинці: щит перетятий; у верхньому червоному полі скошені праворуч, вістрями вгору, три золоті стріли; у нижньому чорному – два срібні дзвони.
Детальніші описи гербів та прапорів населених пунктів Чортківської громади читайте за посиланням https://cutt.ly/lwklnZSO
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту