Чортків online

ІЗ БЮДЖЕТУ ЧОРТКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗА ПІВ РОКУ ПРОФІНАНСУВАЛИ «ДІМ МИЛОСЕРДЯ» МАЙЖЕ НА ПІВ МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

 
Благодійна організація «Дім милосердя», що діє при Бучацькій єпархії УГКЦ, опікується місцевими дітьми з інвалідністю, а також дорослими та дітьми з інвалідністю з числа вимушених переселенців. Тут люди знаходять не лише другу домівку, а й психологічну підтримку і фізичну реабілітацію.
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у «Домі милосерді» знайшли прихисток понад багато сотень українців, які вимушено тікали від війни.
Тут щоденно проходять реабілітацію десятки дітей з інвалідністю з різними важкими формами – аутизм, ДЦП, синдром Дауна та інші. Тут надають соціально-психологічну допомогу дітям, з ними займаються логопеди, психологи.
На повноцінне фінансування «Дому милосердя» потрібні направду величезні кошти. Проживання людей, повноцінне харчування, забезпечення медикаментами, мийні засоби, господарські товари, заробітна плата працівникам. Тому тут свою вагому участь бере і Бучацька єпархія УГКЦ, і Тернопільська обласна рада, і донори, і благодійники, а також Чортківська міська рада.
За перші пів року з бюджету Чортківської громади на потреби діток з інвалідністю та вимушених переселенців, що проживають у «Домі милосердя», витратили 462 697 грн.
Загалом бюджетом 2023 року передбачено виділення 1,2 млн грн на потреби «Дому милосердя».
На зображенні може бути: 1 особа
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту