Чортків online

БЕЗБАР’ЄРНА ГРОМАДА: НА ШЛЯХУ ДО МЕТИ

 
Питання безбар’єрності протягом останніх років набирало все більшої актуальності, а тепер, коли через велику війну багато українців отримали різного роду травми внаслідок бойових дій, – працювати у цій галузі потрібно ще оперативніше та ефективніше.
Сьогодні відбулась чергова нарада Володимира Шматька із керівниками структурних підрозділів міської ради, де погодили важливі кроки на декілька наступних місяців назустріч безбар’єрності у Чортківській громаді.
Представники галузі медицини, освіти, культури та житлово-комунального господарства вже подали пропозиції, що, де і яким чином потрібно покращити відповідно до чинних державних будівельних норм у сфері безбар’єрності. Також вони проводитимуть розрахунки вартості робіт, які потрібно буде виконати.
Кожна будівля, що перебуває у комунальній власності, повинна бути із доступною прилеглою територією, пандусом, ліфтом (там, де це можливо), дверима відповідної ширини, кнопками виклику працівників, інклюзивними санвузлами, тактильними інформаційними табличками і т.д. Також йдеться про світлофори зі звуковими сигналами для незрячих, тактильну бруківку на тротуарах (вказує напрямок руху незрячим та людям зі слабким зором), пониження бордюрів, відведення спеціальних паркувальних місць для автомобілів людей з інвалідністю тощо.
Міський голова доручив розробити «Програму створення безбарʼєрного простору у Чортківській громаді», яку згодом запропонують до розгляду депутатам міської ради. За умови її затвердження до кінця 2023 року планують виконати великий об’єм робіт задля забезпечення безбар’єрності у громаді.
Водночас Чортківська міська рада закликає керівництво інших державних установ, банків, представників бізнесу звернути особливу увагу на забезпечення рівного доступу усіх людей до ваших будівель. Безбар’єрність – це не абстрактні вимоги, це не «для галочки», а для конкретних людей, які цього щодня дуже потребують. Невдовзі створена комісія із міської ради перевірятиме доступність у всіх закладах громади, що надають будь-які послуги.
На зображенні може бути: 12 людей та текст
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту