Чортків online

У ЧОРТКОВІ НА НАРАДУ ЗІБРАЛИСЬ КЕРІВНИКИ ВОДОКАНАЛІВ ЗІ ВСІЄЇ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ

 
Вчора, 21 липня, у Чортківській міській раді відбулась нарада керівників та представників багатьох водоканалів Тернопільської області на тему “Фунціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства в період воєнного стану”.
Подібна зустріч спеціалістів такої галузі на Тернопільщині відбувається чи не вперше. Не дарма місцем обрали саме Чортків, адже місцевому водоканалу справді є що показати, чим поділитись та розповісти, якою важкою працею долались та й продовжують долатись перешкоди на шляху до головної мети – якіснішої води у кранах чортків’ян.
Міський голова Володимир Шматько, відкриваючи захід, вітав гостей у Чорткові та висловив сподівання, що кожен від цього плідного дня почерпне для себе щось нове та корисне.
Заступниця директора департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОВА Софія Близнюк розповідала про особливості функціонування водоканалів у період воєнного стану, наголошувала на необхідності вчасної підготовки до осінньо-зимового періоду, йшлось також про забезпечення водоканалів альтернативними джерелами енергії тощо. Цю тему продовжив головний інженер Чортківського РЕМ Віталій Яриш, акцентувавши увагу на вимогах, які слід виконувати під час встановлення та експлуатації автономних джерел живлення.
Про власний багаторічний досвід на посаді керівника КП Чортків водоканал розповів Віктор Гордієнко, поділившись перемогами та поразками, розповівши про дороговартісну реконструкцію каналізаційних очисних споруд (які понад 30 років у місті не працювали!), про цілодобове забезпечення водопостачання (натомість погодинного), про заміну старих насосів на нові енергозберігаючі, про заміну зношених водопровідних мереж, про пошуки втрат води, про впровадження геоінформаційної системи, а також – про плани підприємства: локальні та глобальні.
Представник “МагнетікВан” Володимир Подобівський розповів керівникам водоканалів Тернопільщини про переваги впровадження геоінформаційної системи (ГІС). Завдяки їй контролювати складну роботу установи набагато легше і зручніше, адже ГІС забезпечує збір, зберігання, аналіз та графічне представлення просторових даних, зокрема інженерних мереж та пов’язаної з ними інформації.
Дана система дозволяє переглядати фактичні дані мереж, приймати правильні технічні рішення при ліквідації аварійних ситуацій, контролювати аварійність мереж та перевіряти систему водопостачання на надійність. ГІС також забезпечує диспетчерів зручними аналітичними інструментами: візуалізацією даних за різними критеріями та формування “температурних мап” – на інтерактивній карті візуалізуються водопровіднім ережа разом з їхніми характеристиками. Словом, оптимізація керування мережами завдяки ГІС суттєво знижує витрати на їх утримання.
Також усі учасники наради мали можливість на власні очі оглянути роботу оновлених каналізаційних очисних споруд, отримати відповіді на будь-які запитання, дізнатись особивості подачі води у Чорткові безпосередньо на насосній станції “Хлораторна” тощо.
Сподіваємось, що подібний обмін досвідом між водоканалами області стане хорошою традицією, а набуті знання дозволять покращити роботу кожного з підприємст навіть у такий складний для країни час.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту