Чортків online

Запрошуємо долучитись до поїздки в місто Умань, де відбудеться мітинг-реквієм, приурочений 82 річниці Чортківської трагедії

Запрошуємо долучитись до поїздки в місто Умань, де відбудеться мітинг-реквієм, приурочений 82 річниці Чортківської трагедії – одній із найстрашніших сторінок в історії нашого краю.

Тоді, у червні-липні 1941 року, перед відступом Червоної Армії із заходу України радянська влада кинула в каземати Чортківської тюрми більше тисячі наших земляків, весь цвіт нації – інтелігенцію, патріотів, священників, членів ОУН-УПА.

У період з 28 червня по 2 липня 1941 року у стінах Чортківської тюрми більшовики закатували більше 800 в’язнів, решту – 954 полонених погнали довгою дорогою в Умань. Тих, хто зумів подолати цей пекельний шлях, енкаведисти розстріляли в Уманській катівні…

Чортківська міська рада організовує безкоштовний транспорт до Умані у суботу, 22 липня. Виїзд рано-вранці. Родичі закатованих, а також усі, хто бажає поїхати – телефонуйте за номером +380959479917 (Олеся Степанівна) для уточнення деталей та реєстрації.

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту