Чортків online

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПОКРОВА ЧОРТКІВ»: ДОПОМАГАТИ! НЕ МОЖНА ЗУПИНИТИСЬ

 
Ворог вкотре змусив нас згуртуватись. Ми знову закотили рукави і взялись до справи: хтось до зброї, хтось до забезпечення війська, хтось до гуманітарної допомоги, хтось до пошуків житла для українців, які тікали від війни. Волонтерство стало буденністю для кожного українця. Відрадно, що у Чорткові сформувався направду потужний волонтерський фонд. Тож Чортківська міська рада розпочинає серію коротких історій про людей, які досі віддають волонтерству усіх себе. Розпочинаємо із благодійного фонду БО БФ “Покрова Чортків”.
ХТО ВОНИ❓
Керівник фонду – отець церкви святої Покрови Андрій Левкович. Навколо нього згуртувались і українці закордоння, і місцеві підприємці, і обрані людьми депутати міської ради. Кістяк команди – Петро Гевко, Стефанія Рудик, Олена Скалій, Любомир Махомет, Віталій Фик. Усі вони робили свій внесок в українську перемогу із перших днів війни, коли чи не вся громада об’єдналась навколо цілодобового оперативного штабу, що діяв при Чортківській міській раді. Тут було все – і продукти, і одяг, і засоби гігієни, і інформація про вільне житло у громаді, і організовувались поїздки за гуманітарною допомогою до кордону тощо.
КОМУ ДОПОМАГАЮТЬ❓
Як пояснюють волонтери фонду, пріоритетність допомоги залежить від запитів. Якщо раніше наші військові більше потребували форми, бронежилетів, шоломів, взуття і т.д., то зараз запити вже змінились. Автомобілі, дрони, антени-підсилювачі до них тощо.
Щомісяця волонтерські команди «Покрова Чортків» та Чортківської міської ради їздять до наших бійців безпосередньо на фронт, де особисто передають всі необхідні речі.
Окрему велику увагу фонд «Покрова Чортків» приділяє пораненим бійцям із Чортківської громади. Щотижневі поїздки у реабілітаційні центри Тернопільщини, Львівщини, Чернівеччини, підбадьорливі розмови із нашими хлопцями про життя: про війну, про втрати, про віру в перемогу, про безкомпромісну впевненість в одужанні, в поверненні до нормального життя.
Тепер, після підриву окупантами Каховської ГЕС, збирають та доставляють гуманітарну допомогу для постраждалих жителів півдня України.
ЗВІДКИ ФОНД БЕРЕ РЕСУРСИ НА ДОПОМОГУ ЗСУ❓
Як і всі інші благодійні фонди, «Покрова Чортків» організовано допомагає українському війську завдяки донатам. Це і жителі Чортківської громади, і цілого великого Чортківського району, і вихідці з наших країв, які зараз закордоном. Також постійно налагоджується співпраця із партнерами, благодійними фондами та організаціями із Європи та Північної Америки.
На жаль, із кожним днем люди все менше грошей віддають війську, втім зупинятись ми не можемо! Війна триває, чоловіки та жінки, які на передовій, постійно потребують амуніцію, техніку, автомобілі тощо. Окрім того, щодня з Чортківської громади мобілізовують нових воїнів, яким теж потрібно допомогти. Фонд намагається задовольняти усі запити, котрі надходять від бійців чи їхніх родичів. Просимо звертатись та повідомляти, чого ви потребуєте.
Окрім того, фонд неодноразово був ініціатором проведення великих благодійних ярмарків на площі Героїв Євромайдану у Чорткові, до яких долучались комунальні підприємства громади, частина освітніх закладів, медичні установи міста, заклади культури.
Окремо хочеться подякувати за надзвичайно потужну підтримку братам Володимиру і Роману Діденкам із Чікаго, Віктору Москалюку, Сергію Конику, усім парафіянам церкви святої Покрови м. Чікаго. Вони придбали для українських воїнів понад 50 автомобілів від початку великої війни, чимало амуніції, одягу, взуття тощо.
За довіру до волонтерської команди «Покрова Чортків» та за підтримку військовослужбовців ЗСУ керівник фонду отець Андрій Левкович нагороджує подяками.
ОСОБЛИВІ ІСТОРІЇ💙
Напевно, особлива історія є у кожного волонтера. Команда БФ «Покрова Чортків» теж за час своєї діяльності бачила багато. Втім, напевно, найбільш до щему стискається серце, коли до допомоги українському війську свідомо долучаються діти. Діти, яким жити, навчатись, згодом одружуватись, народжувати у цій країні. Вони і вирощували та продавали власну городину, а гроші передавали на ЗСУ, і продавали кошенят, і організовували блокпости, і лунко колядували по усій громади, і віддавали кошти, які їм дарували на День народження…
ЯК ДОЛУЧИТИСЬ ДО ДОПОМОГИ❓
Хто має бажання долучитись до зборів фонду «Покрова Чортків», телефонуйте: +380986603344 о. Андрій, +380679344311 Любомир, +380975906200 Стефанія, +380971485496 Петро.
Окрім того, хто бажає долучитись фінансово, діє рахунок благодійного фонду:
👉Карта: 5355 1010 0815 8400 – БО БФ “ПОКРОВА ЧОРТКІВ”
👉Або IBAN UA373204780000026004924932694
Код банку: 320478
ЄДРПОУ: 45097938
Отримувач: БО «Благодійний фонд «ПОКРОВА ЧОРТКІВ».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту