Чортків online

12 ЛИПНЯ У ЧОРТКОВІ: ЯКИМ БУДЕ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 
Чортків звик до гучних та помпезних святкувань у День міста, який протягом певного часу відзначали 12 липня – у храмовий празник святих апостолів Петра і Павла. Згодом завдяки дослідженням Петра Федоришина ми дізнались, що Чортків отримав статус міста 4 вересня 1522 року. Тож вже минулого року скромні урочистості відбувались у цей день.
Минув рік, війна триває досі. Звична святкова для чортків’ян липнева дата наближається, тож сьогодні з цього приводу у міській раді Чорткова відбулось засідання організаційного комітету, аби вирішити, яким для нашого міста буде цьогорічне 12 липня.
Всі одностайно зійшлись на думці, що жодних гучних відзначень у місті не буде. День розпочнеться із богослужінь у храмах міста. Протягом дня заплановано відкриття реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю «Дорога в життя» у новому приміщенні по вул. Ст. Бандери; презентація збірки віршів «Кулі в трояндах» поетеси Раїси Обшарської, яку вона присвятила захисникам і захисницям України; також обговорили можливе проведення заходу, ініціатором якого є громадський діяч Олександр Степаненко (про це розповімо детальніше згодом).
На зображенні може бути: 8 людей, люди навчаються, стіл та текст
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту