Чортків online

ДО ЧОРТКОВА НА ОБМІН ДОСВІДОМ ПРИЇХАЛИ ЕНЕРГОМЕНЕДЖЕРИ З ЧОТИРЬОХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ

 
Протягом 26-27 червня у Чорткові у рамках проекту «Угода мерів – Схід» гостюватимуть енергоменеджери із Красилівської, Костопільської, Білогородської, Гірської, Пустомитівської та Моршинської громад. Вони знайомитимуться із місцевою політикою нашої громади щодо сталого енергетичного розвитку та клімату, детальніше дізнаватимуться про управління проектами в громади та залучення ресурсів, а також вивчатимуть успіхи, проблеми та напрацювання Чортківського водоканалу в сфері енергоефективності.
Розпочали свою роботу енергоменеджери із чотирьох областей України із вступного слова Володимира Шматька: «Вітаємо вас у Чорткові! Сподіваюсь, що наші думки, напрацювання, цілі, досвід, із яким ми будемо ділитись із вами – будуть для вас корисними. Натомість переконаний, що і ви навчите нас нового. Ми повинні комунікувати та допомагати один одному, адже зменшення споживання енергоресурсів, вміння правильно, ощадливо, ефективно ними розпоряджатись – наше спільне завдання».
Міський голова презентував гостям Чортківському громаду, розповів про політику щодо клімату та енергії, участь в ініціативі Угода мерів тощо. Далі енергоменеджери працюватимуть зі своєю колегою із Чортківської міської ради Яною Бондаренко та національним експертом проекту «Угода мерів – Схід» Віталієм Волковим.
У рамках обміну досвідом гості також відвідають багатоквартирний будинок по вул. Коновальця, який термомодернізували частково за кошти Фонду енергоефективності; дві школи – №5 та №7, які теж термомодернізовували/термомодернізовують завдяки співпраці із NEFCO; сонячну електростанцію на одній із покрівель Чортківської міської лікарні; твердопаливні котельні у закладах освіти; проект реконструкції колишнього гуртожитку під smart-квартири для вимушених переселенців тощо.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту