Чортків online

ВОЛОДИМИР ШМАТЬКО ІЗ КОМАНДОЮ ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЖИТЕЛЯМИ СІЛ ГОРІШНЯ ВИГНАНКА ТА ПЕРЕХОДИ

 
Міський голова Чорткова разом із командою продовжує зустрічатись із жителями усіх сіл громади. Цього разу змістовна розмова вийшла із мешканцями села Горішня Вигнанка та Переходи.
Із людьми детально проаналізували доходи та видатки села у 2022 році, звернули увагу на проблемні питання, спланували разом, що робитимуть у Горішній Вигнанці та Переходах цьогоріч.
Зазначимо, що доходи села (податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухомість, акцизний податок) у минулому році становили 6 млн 560 тис. грн, а видатки – 4 млн 830 тис. грн. Основні статті видатків – освіта – 3 млн 152 тис. грн, житлово-комунальне господарство – 799 тис. грн, соціальний захист – 339 тис. грн, культура – 187 тис. грн.
Обговорили також роботу комунальних служб протягом року, наведення благоустрою у Горішній Вигнанці та Переходах, поточний ремонт доріг. Спільно із людьми вирішили, що цьогоріч у Горішньовигнанському НВК капітально відремонтують спортзал, придбають новий дитячий майданчик для малечі із дитячого садка, також продовжиться будівництво вуличного освітлення.
Також обговорили питання освіти. Відповідно до реформи, Горішньовигнанський НВК стане гімназією із дошкільним відділенням, тобто і школа, і садочок у селі будуть і надалі. Втім, школа буде 9-річна. Ті діти, які матимуть бажання продовжити навчання у старшій профільній школі – обиратимуть між Чортківським ліцеєм ім. М. Шашкевича №1, Чортківськими ліцеями №5 та №7.
На зображенні може бути: 8 людей, люди навчаються та текст
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту