Чортків online

ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ОФІЦЕР ГРОМАДИ: ЧЕРГОВИЙ КРОК НАЗУСТРІЧ РЕФОРМІ

До Чорткова із робочим візитом завітав заступник начальника Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Михайло Білецький. Заступник головного поліцейського Тернопільщини разом із начальником Чортківського відділу поліції Анатолієм Мельником та головою Чортківської громади Володимиром Шматьком обговорили пілотний проект Національної поліції під назвою «Поліцейський офіцер громади» та домовились про спільні кроки задля того, щоб у Чортківській громаді запрацювали поліцейські офіцери.
 
Поліцейський громади – хто це такий ❓
Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером (чи кількома), який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.
Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї ГРОМАДИ, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.
 
Чим він займатиметься ❓
Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевих жителів населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.
 
Де у першу чергу з’являться поліцейські громади ❓
Першочергово поліцейські громади запрацюють у с. Біла Чортківської громади. Там вже є відкрита поліцейська станція у приміщенні колишньої сільської ради. Ремонтували приміщення за кошти бюджету громади, забезпечивши правоохоронців комп’ютерним та службово-технічним обладнанням для належної роботи.
Для повноцінної роботи поліцейської станції необхідно ще забезпечити правоохоронців автомобілем. Міський голова Чорткова Володимир Шматько зауважив, що у разі перевиконання бюджету у другому півріччі придбають автомобіль для поліцейської станції у с. Біла, яка забезпечуватиме правопорядок ще й у селах Бичківці та Скородинці.
У планах на майбутнє – відкриття такої ж поліцейської станції у с. Росохач.
 
 
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту