Чортків online

МІСЬКИЙ ГОЛОВА НОВОВОЛИНСЬКА ЗАВІТАВ ДО ЧОРТКОВА

Сьогодні, 18 травня, до Чорткова із робочим візитом завітав Нововолинський міський голова Борис Карпус. Володимир Шматько презентував колезі Чортківську громаду, наші успіхи, перемоги, напрацювання, поділився проблемами, які виникають в умовах воєнного стану.

Голова Чортківської громади розповів про найбільші підприємства, котрі здійснюють діяльність у нашій громаді, про асоціації та фонди, із якими тісно співпрацюємо, акцентував увагу на активній міжнародній співпраці та укладанні угод про партнерство із європейськими містами. Обговорили і ситуацію у водоканалах обох міст – Чорткова і Нововолинська, які мають схожі проблеми через високу вартість електроенергії для підприємств.

Окремо Володимир Шматько наголосив на успішній співпраці із міжнародною корпорацією NEFKO. Завдяки їхній підтримці спершу вдалось термомодернізувати найбільшу школу міста – №5, а тепер такий же проект реалізовують у школі №7. Загальний бюджет капітального ремонту – 25 мільйонів гривень. З них 16,5 млн – кредит міжнародної корпорації NEFKO під 3% річних на чотири роки; 150 тисяч євро (орієнтовно 6 млн грн) – безповоротний грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P); 2,5 млн грн – співфінансування з бюджету Чортківської громади.

Також Володимир Шматько розповів про виклики, які постали перед Україною, зокрема і нашою громадою внаслідок повномасштабної війни, яку розв’язала росія. Окрім підтримки Збройних Сил України, не можна забувати і про сотні тисяч людей, котрі змушені були покинути свої домівки та шукати прихистку на заході країни. Тому відрадно, що у нашому місті вирішили назавжди залишитись чимало вимушених переселенців. Саме для таких людей зараз проводиться реконструкція колишнього приміщення гуртожитку Чортківської гімназії ім. Р. Ільяшенка №3. Чортківська громада виграла грант у розмірі 1 млн 960 тис. євро на створення смарт-квартир для нових мешканців Чорткова.

Були раді зустрічі, Борис Карпус – Нововолинський міський голова, Нововолинська міська рада!

Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту