Чортків online

ВОЛОДИМИР ШМАТЬКО ДОЛУЧИВСЯ ДО ОНЛАЙН ЗУСТРІЧІ НА ТЕМУ «ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ: ОСНОВНІ ВИКЛИЛИ ТА МАЙБУТНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ»

 
У рамках ініціативи «Угода мерів» сьогодні, 17 березня, відбулась онлайн зустріч на тему «Водопостачання та водовідведення: основні виклики та майбутні тренди розвитку», у якій взяли участь представники центральної влади, органів місцевого самоврядування, керівники водоканалів тощо. Одним із спікерів на зустрічі був міський голова Чорткова Володимир Шматько.
Очільник Чортківської громади розповів про те, який колосальний об’єм роботи вдалось зробити, реанімуючи водоканал, який ще 8 років тому мав понад 6 мільйонів гривень боргу. Це і розконсервування двох десятків артезіанських свердлових та цілковита відмова від річкової води, це заміна близько 15 кілометрів старих чавунних і сталевих труб на нові пластикові, встановлення на водозаборах сучасних енергозберігаючих двигунів, реконструкція (а по суті – будівництво) каналізаційних очисних споруд і т.д.
Очевидно, що попереду ще чимало важливої та стратегічної роботи. Зокрема зараз керівництво громади спільно із Чортківським водоканалом шукають шляхи зменшення витрат на оплату електроенергії. Адже саме вартість електроенергії – це важлива складова тарифів на водопостачання та водовідведення.
Також в обговоренні актуальних проблемних питань, що стосуються водовідведення та водопостачання взяли участь:
✅Наталія Хоцянівська, директор департаменту комунальних послуг Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.
✅Дмитро Новицький, президент асоціації «Укрводоканалекологія».
✅ Олексій Корчміт, голова Української Асоціації енергосервісних компаній.
✅Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та Дмитро Ванькович, директор ЛМКП «ЛЬВІВВОДОКАНАЛ».
✅Валерій Сучок, начальник управління інвестиційної політики Департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення НКРЕКП.
✅Галина Мінаєва, начальник Чугуївської міської військової адміністрації.
✅Андрій Удовик, експерт Угоди мерів.
 
 
 
 
 
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту