Чортків online

«ДОРОГА В ЖИТТЯ»: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ НАСПРАВДІ?..

 
Сьогодні, 12 березня, міський голова Чорткова Володимир Шматько запросив на розмову батьків дітей з інвалідністю, котрі проходять реабілітацію у комунальному закладі «Дорога в життя». На зустрічі були присутні також очільники освітньої, медичної та соціальної галузей Чортківської громади. Втім, на жаль, на пропозицію прийти, детально і відкрито обговорити майбутнє закладу відгукнулись лише дві мами…
У соціальних мережах останніми днями активно поширюють і обговорюють інформацію, нібито вихованців «Дороги в життя» «виселяють на вулицю», «заклад закривають» і так далі. Що ж відбувається насправді?
Невелика передісторія. На жаль, через війну мільйони українців змушені були залишити свої домівки та шукати прихисток. Завдяки героїчним зусиллям ЗСУ, значну частину окупованих територій вдалось повернути під контроль України. Втім вже рік важкі бої точаться на Донеччині, Луганщині, Запоріжжі, Херсонщині. Війна триває, багато житла зруйновано, зруйновані цілі міста. Тож чимало людей, котрі втратили все і волею долі потрапили до Чорткова, вирішили тут залишитись та починати життя спочатку. Чортківській міській раді вдалось виграти безповоротний грант на суму 1 млн 960 тис. євро на реконструкцію колишнього гуртожитку Чортківської гімназії №3 ім. Р. Ільяшенка під житло для вимушених переселенців. Тут знайдуть прихисток понад 150 людей.
Саме у невеличкій частині цієї 3-поверхової будівлі знаходиться комунальний заклад «Дорога у життя». Тому керівництво громади спільно із колективом реабілітаційного центру шукали ймовірні варіанти, куди можна перенести установу. Розглядали приміщення двох садочків – №1 та №9, втім консенсусу не досягли.
Згодом було запропоновано ще інший варіант, найбільш оптимальний, котрий підтримує значна частина батьків – один із просторих корпусів ДНЗ №5. Зрозуміло, що у непідготовлене приміщення ніхто «Дорогу у життя» б не переносив. Спершу – ремонти, забезпечення вимог інклюзивності (встановлення дверей необхідної ширини, будівництво пандусів, встановлення санвузлів відповідно до вимог), облаштування всіх оптимальних умов, а лише тоді – переїзд. Ремонтні роботи розпочнуться уже завтра, в понеділок. І лише тоді, повторимось, коли будуть забезпечені всі належні умови для повноцінної роботи закладу у новому приміщенні, відбудеться його перенесення.
На завершення запрошуємо колектив «Дороги у життя» та батьків до конструктиву, який допоможе розібратись у ситуації.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту