Чортків online

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ТА БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «РОКАДА» ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

 
Сьогодні, 8 березня, відбулась зустріч міського голови Чорткова Володимира Шматька із представниками благодійного фонду «Рокада», які є партнером представництва Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні. За підсумками зустрічі підписано меморандум про співпрацю.
«Наш фонд активно допомагає вимушеним переселенцям. І психологічна підтримка, і гуманітарна допомога. Протягом року ми доставляли меблі, побутову техніку, ковдри, матраци у «Дім милосердя» та «Карітас». Загальна орієнтовна вартість допомоги – 55 тисяч гривень. Окрім того, ще один наш напрямок роботи – допомога вимушеним переселенцям, котрі живуть у місцях компактного проживання. Зараз ми обираємо 19 таких місць, у тому числі туди входить чортківський «Дім милосердя». Ми допомагатимемо їм вирішувати побутові питання, докладатимемось до ремонтів тощо», – розповів керівник БО «Рокада» у Тернопільській області Нестор Тернопільський.
Володимир Шматько у свою чергу розповів про кроки місцевої влади назустріч вимушеним переселенцям, які оселились у нашій громаді. Зокрема про те, що зараз триває реконструкція приміщень колишнього гуртожитку Чортківської гімназії №3 ім. Р.Ільяшенка під смарт-квартири для вимушених переселенців. Зазначив, що даний проект реалізується за підтримки НЕФКО в якості виконавчої організації в рамках Інвестиційної платформи сусідства («NIP»), для Програми дій «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення ВПО в Україні». Чортківська громада виграла грант на суму 1 млн 960 тис. євро.
Окрім того, очільник громади розповів про Університет третього віку, котрий нещодавно запрацював у Чорткові на базі Палацу дітей та юнацтва. Там люди старшого віку мають змогу безкоштовно здобувати нові навички, вивчати англійську, займатись різноманітними творчими процесами тощо. Відрадно, що серед новоспечених студентів – чимало вимушених переселенців.
Представники фонду «Рокада» також зазначили про те, що держава зараз все активніше пропагує створення так званих «Рад ВПО», котрі мали б функціонувати поруч із органами місцевого самоврядування. Така ідея покликана сприяти кращій інтеграції вимушених переселенців на їхньому новому місці проживання, таким чином буде легше доносити до місцевої влади про їхні проблеми, потреби, зрештою – допомагати місцевій владі вирішувати ті чи інші питання. У тому числі саме над створенням такої «Ради ВПО» і працюватиме Чортківська міська рада разом із «Рокадою» у рамках підписаної угоди про партнерство.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту