Чортків online

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ СЕЛА ГОРІШНЯ ВИГНАНКА!

 
Сьогодні обговорюватимемо проекти гербів та прапорів для села Горішня Вигнанка! Просимо мешканців залишати свої коментарі, пропозиції та зауваження у коментарях.
Герб с. Горішня Вигнанка: у золотому полі з трьома червоними трояндами із золотими осердями та зеленими листочками зелене перекинуте вістря, в якому виходить срібна кінська голова.
Прапор с. Горішня Вигнанка: квадратне полотнище, розділене по діагоналях на 4 рівновеликі трикутні поля, на якому три червоні троянди з жовтими осердями та зеленими листочками (2:1); у верхньому зеленому виходить біла кінська голова, у нижньому зеленому – біла троянда з жовтим осердям і листочками, у двох жовтих полях обабіч – по червоній троянді з жовтими осердями і зеленими листочками.
Голова коня уособлює вигони та пасовища, на яких місцеві мешканці займалися вирощуванням худоби та коней. Три троянди вказують на розташування села біля Чорткова, «вгорі» від міста, оскільки колишня Нижня Вигнанка вже давно увійшла в його межі.
Варто зауважити, що над створенням символів працювали справжні знавці своєї справи історики та геральдисти – голова УГТ Андрій Гречило та один із членів геральдичного товариства Олександр Лісниченко.
Опираючись на історію, традиції, звичаї та перекази із сіл, спеціалісти розробили для кожного населеного пункту декілька варіантів герба та прапора.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту