Чортків online

ЧОРТКІВ БЕЗ НЕЗАКОННОЇ РЕКЛАМИ: ЯК У МІСТІ ПОСЛІДОВНО ДОСЯГАЮТЬ ЦІЄЇ МЕТИ

Реклама відіграє важливу роль у сучасному суспільстві, оскільки допомагає просувати бізнес, товари та послуги для більш широкої аудиторії. Однак для місцевої влади важливо регулювати та контролювати всі види реклами та вивісок, аби вони гармонійно вписувались у стилістику міського середовища. Далі поговоримо, як у Чорткові борються з незаконною рекламою.
Для розміщення реклами та вивісок у Чорткові необхідно отримати дозвіл. Спершу пишуть відповідну заяву у Центрі надання адміністративних послуг, її розглядає комісія щодо встановлення законності розміщення зовнішньої реклами та вивісок, на основі чого приймає рішення відділ містобудування, архітектури та капітального будівництва.
Дотримання процедури, а також всіх чинних вимог щодо реклами та вивісок – обов’язкові. Як розповів начальник відділу архітектури та містобудівного кадастру Василь Грещук, вони не можуть втручатись у зміст реклами, але можуть відмовити у її погодженні в плані масштабів, колористики і т.д.
«Однією з головних цілей регулювання реклами є забезпечення того, щоб вона не спотворювала наше 500-літнє місто, — зазначив Василь Грещук. — Пам’ятки архітектури, цікаві історичні будівлі не можна «заліплювати» рекламою, не можна руйнувати загальну естетику міста».
Лише за 2022 рік відділ архітектури та містобудівного кадастру погодив та привів у відповідність до «Порядку розміщення вивісок у місті Чортків» 55 вивісок. Також відповідно до рішень виконавчого комітету комунальники демонтували 127 рекламних засобів, які були встановлені з порушенням норм законодавства, зокрема по вул. Т.Шевченка, Гончара, Ст.Бандери, Монастирська, Аптечна.
«У деяких європейських містах взагалі відмовляються від реклами, — зазначила спеціалістка вищевказаного відділу Ірина Лисевич. — Однак у переважній більшості реклама присутня, бо це важлива частина економіки. Ось, чому місто повинне працювати над регулюванням і контролем реклами таким чином, щоб сприяти бізнесу, а також захищати «обличчя» міст. Ми проводимо засідання комісії, яка регулярно збирається для перевірки законності реклами, а також співпрацюємо з іншими поліцією та комунальними службами, щоб переконатися, що всі рекламні оголошення відповідають законодавству».
Підсумовуючи, варто зауважити, що реклама є важливою для Чорткова, але її необхідно регулювати та контролювати, щоб забезпечити її законність і не мати негативного впливу на вигляд міста. Місцева влада працює над видаленням незаконної реклами та постійним покращенням системи перевірки та схвалення реклами, яка сприятиме бізнесу і водночас не псуватиме місто. Таким чином ми можемо створити гармонійне та комфортне середовище як для мешканців, так і для бізнесу.
Попереду чимало роботи, втім варто розуміти, що загальний красивий вигляд міста – це постійна праця, яка потребує синергії всіх зацікавлених сторін, включаючи міську владу, підприємців та мешканців. Працюючи разом і дотримуючись чинних законів і правил, ми обов’язково візуально гармонізуємо наш Чортків!
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту