Чортків online

В ЧОРТКІВСЬКОМУ ВІДДІЛІ ПОЛІЦІЇ ЗАПУСТИЛИ СИСТЕМУ ЦІЛОДОБОВОГО ВІДЕОКОНТРОЛЮ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПРАВ ЗАТРИМАНИХ ТА ПОЛІЦЕЙСЬКИХ

У Чортківському районному відділі поліції запустили систему роботи із затриманими Custody Records. Вона має на меті захистити доставлених осіб від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити самих працівників поліції від безпідставних звинувачень у неправомірних діях завдяки запровадженню ефективного цілодобового відеонагляду.
 
Детальну презентацію алгоритму роботи системи провів начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України полковник поліції Руслан Горяченко. Особисто подивитись, як працює нова система завітав начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, генерал поліції Олександр Богомол, перший заступник голови Тернопільської ОВА Ігор Дем’янчук, міський голова Чорткова Володимир Шматько, представники силових та правозахисних структур.
 
«Пілотний проект Custody Records діє вже два роки і ми побачили позитивні результати. Тому продовжуємо його впровадження у інших відділеннях поліції по Україні. Система діє як на захист поліцейському, так і на захист затриманої людини. Усі дії записуються на відеокамеру і в будь-який час ми можемо прослідкувати, хто що говорив та вчиняв. З моменту, коли ця система почала працювати, зменшилась кількість неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими», – зазначив Руслан Горяченко.
 
Впровадження проекту Custody Records у Чортківському районному відділі поліції стало можливим завдяки фінансуванню Національної поліції України та виділеним коштам із бюджету Чортківської громади.
 
Обов’язковими елементами структури Custody Records є спеціальні інфраструктурні умови. Кабінети знаходяться на першому поверсі і ВСІ мають систему відеоспостереження. Другою складовою є спеціальний інформаційний портал Національної поліції Custody Records, в якому фіксуються всі дії із затриманими і який дає можливість дистанційного контролю за усім, що відбувається під час роботи із особами, доставленими до управління поліції. Третя важлива складова — це спеціальні інспектори з дотримання прав людини, які постійно супроводжують затриманого.
 
Наразі Custody Records в області встановлено лише у Тернопільському та Чортківському відділах поліції. У майбутньому планується встановлення у менших підрозділах поліції, у штаті яких є слідчі, дізнавачі та оперативні працівники.
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту