Чортків online

У будівлях, що утримуються за бюджетні кошти, вчаться раціональніше використовувати енергоносії

 
У Чортківській міській раді організували чергову лекцію для відповідальних за енергоефективність будівель комунальної власності – шкіл, садочків, закладів культури і т.д. Присутні разом із енергоменеджеркою Яною Бондаренко обговорили підготовку до опалювального сезону в умовах воєнного стану, стан готовності опалювальних систем кожного із закладів та ділились досвідом, яким чином можна раціональніше використовувати енергоресурси.
«Зменшити споживання ресурсів, не відчуваючи дискомфорту, – це цілком реальне завдання, котре не потребує великих коштів. Банальне вимикання світла, коли у приміщенні нікого немає, закриття дверей, коли холодно, зменшення подачі тепла, коли на вулиці потеплішало – це все прості, але дієві кроки.
З початком опалювального сезону ми повинні відповідально аналізувати споживання ресурсів, прискіпливо моніторити отримані дані та розумно економити, адже цей період буде непростим для всієї України. За даними, що ми отримали від органів центральної влади, нам необхідно буде скоротити використання газу на 14% та електроенергії на 18% у порівнянні з попереднім роком», – розповіла Яна Бондаренко.
Ще ряд порад, які допоможуть раціональніше використовувати енергоресурси:
✅зменшувати подачу тепла у приміщення в нічний час та на вихідних;
✅якщо зовнішня ізоляція трубопроводів пошкоджена – виправити це;
✅утеплити труби опалення у підвалах та на технічних поверхах;
✅вчасно та систематично промивати систему опалення;
✅використовувати балансувальні клапани;
✅встановити тепловідбивні екрани;
✅утеплити віконні конструкції.
Раціональне використання енергоресурсів – на часі. Цей процес невідворотний, оскільки очевидно, що ціни на газ та електрику на фоні розв’язаної росією війни лише зростатимуть. Тому всі ми зацікавлені в ощадливому споживанні енергоносіїв та ефективному використанні природних ресурсів. Саме над цим і працюватимуть енергоменеджери абсолютно у кожній будівлі, що утримується за кошти платників податків Чортківської громади.
В рамках впровадження Європейської Енергетичної Відзнаки в рамках проєкту ЕХІТЕ Програми ЄС “Горизонт 2020
Рубрики: Важливі | Новини

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні новини

ЧОРТКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Контакти:
48500, Україна, Тернопільська обл.
м.Чортків, вул. Тараса Шевченка, 21

тел. (03552) 2-99-00
info@chortkivmr.gov.ua
Перейти до вмісту